"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turizmdeki kayıpları 'paralel'e bağladı

07 Şubat 2016, Pazar 13:57
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Türkiye'nin turizm sektöründe yaşadığı sıkıntıları 'paralel yapı'ya bağladı.

Ünal, dünyanın yaklaşık 160 ülkesinde bulunan eğitim kurumları için, "Türkiye'nin turizmine dönük saldırının paydaşlarından biri kim, hatta temel taşıyıcılarından biri kim; paralel yapı. Yaklaşık 130 ülkede faaliyet gösteren bu yapı bulunduğu her ülkede 'Türkiye güvenlik açısından riskli ülkedir propagandasını yapıyor. Yetmiyor; Türkiye içinde gazeteleri aracılığı ile bin 300 tane otel iflas ediyor, şu kadarı batıyor diye kara propaganda yürütüyor." dedi. Aynı toplantıda konuşan Maliye Bakanı Naci Ağbal ise globalleşen terör olayları ve global ekonomik kriz sektörü etkilediğini söyledi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Sinop, Samsun, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt illerinin kültür ve turizm potansiyelleri, sektörün sorunları ve çözüm önerilerinin ele alandığı Kültür ve Turizm Bölge Çalıştay'ı Trabzon'da yapılıyor. Çalıştaya, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç’ın yanı sıra bölge valileri, milletvekilleri, bürokratlar ve sektör temsilcileri katıldı.

TURİZMDE KAYIPLARI 'PARALEL'E BAĞLADI

Türkiye'nin turizmdeki kayıplarının sorumluluğunu 'paralel yapı'ya bağlayan Bakan Ünal, şu ifadeleri kullandı: "Daha acı bir şey söyleyeyim. Şu anda Türkiye'nin turizmine dönük saldırının paydaşlarından biri kim, hatta temel taşıyıcılardan biri kim; paralel yapı. Yaklaşık 130 ülkede faaliyet gösteren bu yapı bulunduğu her ülkede 'Türkiye güvenlik açısından riskli ülkedir' propagandasını yapıyor. Yetmiyor; Türkiye içinde de dönüyor, medya organları aracılığı ile gazeteleri aracılığı ile '1300 tane otel iflas ediyor, şu kadar batıyor', diye kara propaganda yürütüyor." 

"TÜRBÜLANS YAŞIYORUZ"

Sektörde yaşanan sorunları yönetmeye çalıştıklarını anlatan Ünal, "Uçak türbülansa girdiğinde öncelikle yolcuların psikolojisini iyi yönetmelisiniz, yoksa panik çıkar. Türbülans yaşıyoruz. Ama burada psikoloji ve algıyı çok iyi yönetmeliyiz. Bunu da çok iyi yönetiyoruz." dedi.

Okunma Sayısı: 1503
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı