"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turkcell yeni bir şirket kuruyor

28 Ağustos 2015, Cuma 12:45
Turkcell sermayesi 500 milyon TL'ye kadar olan tüketici finansman şirketi kuracak; 1 milyar dolara kadar borçlanma aracı ihracı için SPK'ya başvurdu.

Turkcell sermaye tavanı toplam 500 milyon liraya kadar olan tüketici finansman şirketi kurulması, gerekli işlemlerin yapılması ve izinlerin alınması için yönetime yetki verdi.

Şirketten KAP'a dün akşam yapılan açıklamada, bu kapsamda gerekli izinlerin alınması için Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'na başvuru yapıldığı ifade edildi.

Turkcell'in KAP'a yaptığı diğer bir açıklamada da, Türkiye dışında satılmak üzere, çeşitli tertip ve vadelerde azami 1 milyar dolar veya eş değeri yabancı para tutarına kadar borçlanma aracı ihracına ilişkin onay için Sermaye Piyasası Kurulu'na başvuru yapıldığı belirtildi.

Açıklamada sözkonusu başvurunun, 25 Ağustos'ta açıklanan ve 3 milyar dolara kadar borçlanma alternatiflerinin değerlendirilmesi için alınan karar kapsamında olduğu belirtildi.

Etiketler: turkcell, şirket, kap
Okunma Sayısı: 1415
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı