"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’de yıllık kırmızı et üretimi 1 milyon ton

23 Aralık 2014, Salı 12:49
Türkiye’de yıllık kırmızı et üretiminin TÜİK verilerine göre 2013 yılında toplam 996 bin 155 ton olduğunu belirtilerek, bunun da 869 bin 292 tonunun büyükbaş hayvanlardan karşılandığı belirtildi.

Bursa’da kurulması planlanan canlı hayvan ve karkas et borsası konularında toplantı yapıldı. Bursa Ticaret Borsasının, kurmayı planladığı canlı hayvan ve karkas et borsası ve entegre et işleme tesisi ile ilgili teknik hususlar masaya yatırıldı.

Bu konuda kurumlar arasındaki işbirliğinin önemine vurgu yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, STK'na gereken her türlü teknik desteğin verileceğini söyledi.

Veteriner Hizmetleri Kanununa göre kırmızı et kesimhanesi ve et ürünleri üretim işletmelerinde uyulması gereken kuralların önemine değinen Çelik, bu kapsamda işbirliğinin artarak devam edeceğini kaydetti. 

Bursa Ticaret Borsası Başkanı Özer Matlı ise, kurulması düşünülen sistemle üreticilerin ürünlerini değer fiyata satarken, tüketicilerin ise sağlıklı ve ucuz kırmızı et tüketme imkanına kavuşacaklarını söyledi.

Toplantı, Hayvan Sağlığı, Yetiştiriciliği ve Su Ürünleri Şube Müdürü M. Serdar Kavasoğlu'nun teknik mevzuat ve uygulamalarını içeren sunumu ile devam etti.

2013 YILI KIRMIZI ET ÜRETİMİ 996 155 TON

Toplantıda Türkiye’de yıllık kırmızı et üretiminin 2013 Yılı TÜİK verilerine göre toplam 996 bin 155 ton olduğunu belirtilerek, bunun da 869 bin 292 tonunun büyükbaş hayvanlardan (sığır) karşılandığı belirtildi.

Bu oranında sadece 102 bin 943 tonunun koyun eti üretimi olduğuna dikkat çekilerek, büyükbaş hayvan sayısı üzerindeki bu baskının giderilmesi için koyun, kuzu gibi küçükbaş hayvan yetiştiriciliğinin geliştirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Etiketler: kırmızı et, bursa, tüik
Okunma Sayısı: 854
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı