"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'deki 19 milyon yapının yüzde 67'si ruhsatsız

18 Ağustos 2015, Salı 11:00
Türkiye Gazbeton Üreticileri Birliği (TGÜB) Genel Sekreteri Gülay Özdemir, büyük depremin üzerinden geçen 16 yıla rağmen, günümüzde yapıların büyük çoğunluğunun hâlâ ruhsatsız olduğuna dikkat çekti.

17 Ağustos’un ülkemizde yaşanan en büyük ve unutulmaz felaketlerden biri olduğunu belirten Özdemir; “O günden itibaren deprem farkındalığı ve güvenliği konusunda ciddi kararlar alındı ve önemli bir sürece girildi. Bu süreç günümüzde devam etmekle birlikte önümüzde hala katedilmesi gereken uzun bir yol bulunmaktadır” dedi ve ekledi:

"Ülkemizde 17 Ağustos 2015 itibariyle, 19 milyon mevcut yapı stokunun yüzde 67’sinin ruhsatsız, yüzde  60’ının ise 20 yaş üstü yapılardan oluştuğu düşünülürse, mevcut bina stokunun yarısının güçlendirilmesi gerektiği ve ülke genelinde 20 yılda 14 milyon konutun elden geçirilmesi gerekmektedir."

Bayındırlık Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü eksperlerinin 17 Ağustos depremi sonrası bölgede yaptıkları inceleme neticesinde verdikleri raporlar doğrultusunda Gazbeton Yapı Sistemi ile inşa edilmiş olan binlerce konutun 1999 Marmara Depremini hasarsız olarak atlattığını belirten Genel Sekreter; “Hafif bir kagir yapı malzemesi olan gazbeton, yapılara ek yük getirmez. Böylece depreme karşı yapının dayanımını artırır. Bunun yanında gazbeton A1 sınıfı hiç yanmaz bir yapı malzemesidir, deprem sonrası çıkabilecek yangınlarda yaşam güvenliği ve yapı güvenliğini sağlayarak, büyük kayıpların engellenmesine katkıda bulunmaktadır” dedi ve şöyle devam etti:

"1999 Marmara Depremini takip eden yıllarda, yapıların deprem güvenliğinin sağlanması yolunda atılan adımlarda, kendi sektöründe çabalarını arttırarak sürdüren TGÜB, Gazbeton Yapı Sisteminin geliştirilmesi doğrultusunda ARGE çalışmalarını başlatmıştır. Bu çerçevede, 1.5 yıl önce başlatılan ve sonuçlanma aşamasına gelen Gazbeton Yapı Sistemi ARGE çalışmaları, ODTÜ ve İTÜ işbirliğinde yürütülmektedir. Ülkemizde tekrar kentsel dönüşümler yaşanmaması için, konu ile ilgili tüm taraflar, teknik adamlar, mimarlar, mühendisler, şehir plancıları, sosyologlar ve karar verici otoriteler birlikte çalışmalı ve kısıtlı ülke kaynaklarını en verimli şekilde kullanmalıdır.”

Bu sene 25. kuruluş yılını kutlayan TGÜB'ün; AKG Gazbeton, BTG Gazbeton, NUH Yapı ve Türk YTONG olmak üzere 4 üyesi bulunuyor. TGÜB üyeleri; Tekirdağ(2), İstanbul, İzmir, Bilecik, Antalya, Kırıkkale, Kocaeli ve Osmaniye’de olmak üzere toplam 9 fabrikada üretim yapıyor.

DHA

Etiketler: 17 ağustos, deprem, bina, ruhsat
Okunma Sayısı: 1399
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı