"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’deki müteahhit sayısı tüm Avrupa’dakinin 10 katına çıktı!

14 Aralık 2017, Perşembe 09:38
Sadece İstanbul Ticaret Odası’na kayıtlı müteahhit sayısı 60 bin! 80 milyon nüfuslu Almanya’da toplam sayı 3 bin 800 iken, tüm Avrupa’da 20-30 bin arasında. Türkiye’de tüm Avrupa’nın 10 katı müteahhit bulunuyor.

Geçtiğimiz haftalarda İstanbul Bağdat Caddesi’nde yaklaşık 2 bin konutu kapsayan 100’e yakın projenin durma noktasına geldiği ve yarım kalan inşaatların, bir araya gelen kat malikleri tarafından bitirilmeye çalışıldığı medyaya yansımıştı.

Yıkımların yarattığı konut açığı nedeniyle bölgede kiraların da iki-üç katına ulaşmış durumda olduğu belirtilmişti.

Bugün sadece Bağdat Caddesi’nde çalışan müteahhit sayısı 500’den fazlayken, bölgede yaşanan ‘kentsel dönüşüm enkazı’nın bir nedeninin de müteahhit sayısındaki artış olduğu değerlendirilmişti.

Dünya’dan Leyla İlhan’ın haberine göre Türkiye geneli müteahhit sayısının 330 bine ulaştığı tahmin ediliyor. Yeni girişlerin yarattığı sorunlar sektörün gündeminde. Kat karşılığı arsa bulan kişiler imar alıp maketten satış yapıyor. Tıkanan projelerin çoğu da bu tür girişimler.

Müteahhit sayısındaki fazlalık konut üretimine de yansıyor. Halihazırda konut satışlarının neredeyse iki katı oranda yeni üretim bulunurken, sektöre yeni giren firmalar dahi 500, 1000, 1500 konutluk büyük projelere girişebiliyor.

Henüz müşteri kitlesi edinmemiş bu firmalar pazarlama açısından da sorunlar yaşıyor. Bu durum da satışlara yansıyor. Pek çok işçi bu tür yeni firmalarla mahkemelik. Malzemeciler de taşeron yerine ana yüklenici firmalardan ödeme alma yoluna gidiyor.

Okunma Sayısı: 2444
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı