"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye ekonomisindeki kırılganlık devam ediyor

26 Mayıs 2016, Perşembe 14:02
Uluslararası kredi derecelendirme şirketi Standard&Poor's (S&P), Türkiye ekonomisindeki yüksek dış finansman gereksinimine bağlı kırılganlığın devam ettiğine dikkat çekti.

S&P'nin ekonomik araştırma notunda, özel tüketimin Türkiye geyri safi yurtiçi hasılasının (GSYH) yaklaşık yüzde 70'i ile dünyanın en yüksekleri arasında olduğuna dikkat çekilerek, "Bu nedenle hanehalkı tüketimi, ülkenin kısa vadeli büyüme beklentileri için önemli" denildi.

"Tüketici talebi, parlamento seçimleri, liradaki düşüşler, jeopolitik ve güvenlik kaygılarına bağlı belirsizliklere karşın, tüketici talebi iç ve dış dayanıklılığını kanıtladı" denilen S&P notunda, hanehalkı harcamalarının geçen yıl yüzde 4.5 arttığı belirtilerek, bu trendin bu yıl azalarak da olsa sürmesinin beklendiği vurgulandı.

Türkiye'de büyümenin öngördüklerinden hızlı geliştiğine de işaret edilen notta, "Büyümenin kompozisyonu hakkında bazı kaygılarımız var" denildi ve dış açıklara dikkat çekildi. Büyümenin ağırlıklı olarak iç tüketime ve çok az da ihracata dayandığına işaret edilen notta, bunun da dış finansman gereksinimine bağlı kırılganlıkların sürmesine neden olduğuna dikkat çekildi.

S&P notunda, büyümenin bu yıl ve gelecek yıl yüzde 3.4, enflasyonun bu yıl yüzde 8, 2017'de yüzde 7 ve cari açık/GSYH oranının da bu yıl yüzde 4.2, 2017'de yüzde 4.1 olmasının beklendiği belirtildi.

Okunma Sayısı: 1194
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı