"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye, elektrikli otobüste seri üretime hazır

17 Mart 2019, Pazar 00:36
TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, “Şu an TEMSA olarak seri üretime hazır 3 adet elektrikli modelimiz var, yani Türkiye elektrikli otobüste seri üretime hazır” dedi.

Türkiye Elektro Mobilite Derneği AVERE tarafından gerçekleştirilen “Mobilitenin Yakın Geleceği” panelinde konuşan TEMSA Genel Müdürü Hasan Yıldırım, “TEMSA olarak seri üretime hazır 3 adet elektrikli modelimiz var, yani Türkiye elektrikli otobüste seri üretime hazır. Artık önemli olan bu sanayiyi yerli kılabilmek, pazardaki engelleri kaldırarak elektrikli araçları yaygınlaştırmak. Bunun için bizler, yan sanayi, kamu el ele çalışmamız gerek” dedi. Türkiye Elektro Mobilite Derneği AVERE tarafından organize edilen “Mobilitenin Yakın Geleceği” paneli Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. 

İlk adaptasyon süreci

Elektrikli araçlar konusunda Türkiye’nin henüz ilk adaptasyon sürecine geçmeye çalıştığını vurgulayan Yıldırım, “Elektrikli araçlar konusunda sancılı bir süreçten geçiyoruz. Ancak eminim, ülkemizde elektrikli araç satışları arttıkça altyapı yatırımları da paralel bir şekilde gerçekleşecektir. Şu an TEMSA olarak seri üretime hazır 3 adet elektrikli modelimiz var, yani Türkiye elektrikli otobüste seri üretime hazır. ” diye konuştu. TEMSA halihazırda müşterilerine birden fazla elektrikli model sunan ender markalardan biri konumunda bulunuyor. Adana’daki üretim tesisinde, çevreci modellerle büyümeye devam eden şirketin seri üretime hazır 9 metrelik “MD9” ve 12 metrelik “Avenue Electron” ve “Avenue EV” olmak üzere 3 modeli bulunuyor.

Reyhan Keser - İstanbul

Etiketler: elektrikli otobüs
Okunma Sayısı: 1396
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı