"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye genelinde AVM sayısının 450'ye ulaşması bekleniyor

28 Mayıs 2016, Cumartesi 12:24
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Son zamanlarda AVM'ye girecek yerli markalardan istenen ağır şartlar, yüksek masraf ve terör korkusu birçok markayı tekrar cadde mağazacılığına yöneltti." ifadesini kullandı.

Palandöken yaptığı yazılı açıklamada, yeni açılacaklarla birlikte 2017 yılında Türkiye genelindeki AVM sayının 450'ye ulaşmasının beklendiğini belirtti.

Açılan bir AVM daha yatırım maliyetini çıkarmadan, yanına yenilerinin yapıldığına dikkati çeken Palandöken, şunları kaydetti:

"Şehrin konseptine uymayan AVM'lerin uzun süreli ve kalıcı olabilmeleri zaten mümkün değildir. 2014 yılında 338 olan AVM sayısı, 2015 sonunda 361'e ulaştı. 2016-2017 yıllarında 17'si İstanbul'da olmak üzere 44 yeni AVM daha geliyor. Taze para, yabancı sermayenin perakende piyasasına girmesinin en önemli nedeni. Bir şey üretmeden rant elde ediyorlar. Son zamanlarda AVM'ye girecek yerli markalardan istenen ağır şartlar, yüksek masraf ve terör korkusu birçok markayı tekrar cadde mağazacılığına yöneltti. Cadde üstünde tekrar markaları gören vatandaşımız da bu durumdan memnun." 

AA

Okunma Sayısı: 1599
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı