"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünde sona doğru...

21 Mart 2016, Pazartesi 11:48
Batman'ın Hasankeyf ilçesinde yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünde sona gelindi. Köprünün yıl sonunda hizmete girmesi planlanıyor.

Hasankeyf'te yapımı süren Türkiye'nin 4. büyük asma köprüsünün bu yıl hizmete girmesi planlanıyor.

Duble yoldan oluşan ve üzerinde yaya geçişi de olan köprünün ayakları 42 metre derinliğe kazılan fore kazıklar üzerinde yükseliyor. Üç yıldır aralıksız süren çalışmaların ardından 8 ayağı tamamlanan köprüde sona gelindi. 

"Köprünün tamamlanmasıyla bölgenin kaderi değişecek"

Hasankeyf Kaymakamı Faruk Bülent Baygüven, yaptığı açıklamada, Batman-Mardin-Habur sınır kapısını birbirine bağlayacak Hasankeyf Köprüsü'nün de İstanbul Boğaz Köprüsü, Yavuz Sultan Selim Köprüsü ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü gibi çelik halatlarla havada duracağını ve tamamlanmasıyla Türkiye'nin dördüncü büyük asma köprüsü olacağını söyledi.

Bu köprü, Ortadoğu'yu Türkiye'ye bağlayacak

Hasankeyf Kültür Derneği Başkanı Ahmet Akdeniz de "İnsanlar 'Devlet sizi kandırıyor, size köprü yapmıyor.' diyorlardı, işte eser karşımızda." ifadelerini kullandı. Akdeniz, şöyle konuştu:

"Hasankeyf için bu kadar büyük bir yatırımı yaptığı için devletimize, hükümetimize teşekkür ediyoruz. Bu köprü, Ortadoğu'yu Türkiye'ye bağlayacak, Mezopotamya'nın göz bebeği olacak Hasankeyf. Bu köprü bir geçiş noktasıdır. Batman'dan gelen bir kişi, Habur Sınır Kapısına da gidebilecek, Suriye'ye de gidebilecek, Mardin'e de gidebilecek."

AA

Okunma Sayısı: 1484
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı