"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’nin geleceği zayıflıyor

27 Mayıs 2016, Cuma
Ülkelerin geleceklerini belirleyen yatırımın sanayi olduğunu belirten uzmanlar, “Türkiye’nin sanayi yatırımlarının hacmi zayıflıyor” dedi.

“Bir ülkenin gelecekteki büyümesini belirleyen en önemli faktörlerden biri yatırımların, özellikle sanayi yatırımlarının hacmidir” diyen uzmanlar gayrisafi yurt içi hasıla (GSYH) rakamlarını değerlendirdi. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)’in GSYH verilerine göre açıklamalarda bulunan yetkililer, “TÜİK’in GSYH verileri, özel sektörün sanayi dahil, tüm sektörlerdeki sabit sermaye yatırımlarının millî gelirden gitgide daha az pay aldığını göstermektedir. Söz konusu pay 2006 yılında yüzde 18,9 iken, 2014 ve 2015 yıllarında yüzde 15,9’a inmiştir” dedi. 

Küçülüyoruz

“Yatırım alanında imalat sanayi en çok önem verilmesi gereken, stratejik unsurdur” vurgusu yapan Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) uzmanları, “Buna karşılık gerçekleşmelere bakıldığında, özel sektörün imalat sanayi yatırımlarının toplam yatırımlar içinde küçüldüğü anlaşılmaktadır. Söz konusu pay 2009 yılında yüzde 32,6 iken 2015 yılında yüzde 29’a inmiştir” dedi. 

İmalat sanayiİ eksilerde

Yatırımların git gide azaldığını belirten yetkililer, “Sonuç olarak, özel sektör nezdinde imalat sanayiinin çekiciliğini yitirmeye başlaması dolayısıyla yatırım eğilimi gitgide zayıflamakta, kurulu güç ve ihracat imkânlar azalmakta, dolayısıyla istihdam da küçülmektedir” değerlendirmesinde bulundu.

İstanbul - Yeni Asya

 

Etiketler: ekonomi rakamları
Okunma Sayısı: 2187
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı