"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye'nin kredi notunu açıkladı

28 Ocak 2017, Cumartesi 08:00
Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu düşürdü.

Fitch, Türkiye'nin uzun vadeli döviz cinsinden kredi notunu, 'yatırım yapılabilir' düzeyinin bir basamak altına (BB+) çekti. Not görünüm ise 'durağan' olarak açıkladı.

Fitch'in açıklamasında, ekonomik büyümenin 2016 yılının 2'nci yarısında keskin bir şekilde düştüğü ve Türkiye'nin son yıllardaki performansının altında olduğu belirtilerek, hızla toparlanmasının beklendiği belirtildi.

Fitch, 2016 yılının 3. çeyreğinde yüzde 1.8 olarak gerçekleşen daralmanın ardından bir kıpırdanma beklendiğini ancak bu kıpırdanmanın Türkiye'nin içinde bulunduğu siyasi ve güvenlik koşulları, kısa vadede TL'nin değer kaybı ve düşük iç talep nedeniyle zayıf kalacağını belirtti. Fitch ayrıca başkanlık sistemine yönelik eğilimin gerçekleşmesinin Türkiye'ye denetim ve dengelerin zayıfladığı bir sistem getireceğini savundu.

Fitch'in açıklamalarıyla Türkiye, 'yatırım yapılabilir' düzeyindeki notunu yitirirken Azerbaycan, Bahreyn ve Portekiz ile aynı düzeye geriledi.

DHA

Etiketler: fitch, türkiye, kredi notu
Okunma Sayısı: 1497
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı