"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’nin Otomobili için şirket kuruldu; başına Mehmet Gürcan Karakaş getirildi

02 Haziran 2018, Cumartesi 17:10
Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ’nin kuruluşunun tamamlandığı ve başına Mehmet Gürcan Karakaş’ın getirildiği bildirildi.

Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu tarafından yapılan açıklamaya göre, 2 Kasım 2017’de imzalanan protokolle Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) koordinasyonunda Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in güçlerini birleştirerek oluşturduğu Ortak Girişim Grubu’nun çalışmalarında önemli bir noktaya gelindi. Yerli bir marka oluşturma hedefiyle çıkılan yolculukta, şirketin kuruluş ve ortaklık sözleşmeleri için imzalar 31 Mayıs’ta atıldı. Şirketin adı “Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu Sanayi ve Ticaret AŞ” olarak belirlendi. Anadolu Grubu, BMC, Kök Grubu, Turkcell ve Zorlu Holding’in şirketteki payları yüzde 19’ar, TOBB’un payı da yüzde 5 olarak belirlendi. Şirketin başına, otomotiv alanında başarılarından söz ettiren Türk yöneticilerden Mehmet Gürcan Karakaş getirildi. Karakaş görevine 1 Eylül itibarıyla başlayacak.

AA

Etiketler: türkiye, otomotiv
Okunma Sayısı: 794
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • g@L!p

    2.6.2018 23:34:33

    Araba yapıyoruz, uçak yapıyoruz, tank yapıyoruz kaç seçimdir, olmayan fabrikalarda. Adamlar Mars'a gidip dönmenin derdinde biz illâ araba yapacağızın.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı