"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Türkiye’ye uluslar arası yatırım girişi azaldı

24 Kasım 2017, Cuma 21:00
Türkiye’ye uluslar arası net doğrudan yatırım girişi, bu yılın Ocak-Eylül döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 18,8 azalarak 7 milyar 340 milyon dolar olarak gerçekleşti.

T24’te yer alan habere göre Ekonomi Bakanlığı, Eylül ayına ilişkin “Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni”ni yayımladı. Buna göre, Eylülde 738 milyon dolar doğrudan yatırım girişi gerçekleşti. Uluslar arası yatırımcıların Türkiye’deki yeni veya mevcut şirketleriyle iştirak ettikleri yerli sermayeli şirketlerdeki ortaklık paylarına ilişkin transferleri ihtiva eden sermaye girişi Eylülde 230 milyon dolar olarak kayıtlara geçerken, bunun 135 milyon dolarlık bölümü AB ülkeleri kaynaklı oldu. Ocak-Eylül döneminde ise net doğrudan uluslar arası yatırım girişi, geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 18,8 azalarak 7 milyar 340 milyon dolar olarak gerçekleşti. Uluslar arası doğrudan yatırım girişleri kaleminde yer alan sermaye girişi de bu dönemde toplam 5 milyar 98 milyon dolar olarak hesaplandı.

Etiketler: yatırım
Okunma Sayısı: 1183
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı