"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Turları sadece seyahat acenteleri düzenleyebilecek

24 Şubat 2019, Pazar 16:00
Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) tarafından, iç turizmi hareketlendirmek, yeni destinasyonlar açılmasını sağlamak amacıyla seyahat acentelerinin iş geliştirmesi ve yeni iş imkanlarının oluşturulması için program düzenlendi.

Daha önce Bursa ve İzmir’de yapılan iş geliştirme gezilerinin üçüncüsü Antalya’ya gerçekleştirildi. Gezinin ikinci gününde, Kundu oteller bölgesinde düzenlenen programda, acente temsilcileri yeni iş imkânları ve tur programları hakkında görüş alışverişinde bulundu. TÜRSAB Yönetim Kurulu Başkanı Firuz Bağlıkaya, programda yaptığı konuşmada, bundan sonra seyahat acentesi kurulduğunda mesleki yeterlilik sigortası yaptırılacağını, teminat alınmayacağını söyledi. Teminatın sadece tur operatörlerinden alındığını belirten Bağlıkaya, “Çünkü tur operatörleri, bütün acentelerin itibarını ilgilendiren bir konu, onun için çok daha hassas davrandık” diye konuştu. Turizm yasasında yer alan ‘kar amacı’ kavramının yeni yasada kaldırıldığını anlatan Bağlıkaya, “Kar amacıyla yapılıyorsa tur oluyordu, kar amacıyla yapılmıyorsa tur olmuyordu, onu kaldırdık. Böylece dernekler, belediyeler, okullar tarafından yapılan turların önünü kapattık. ‘Tur, kâr amacı olsa da olmasa da seyahat acentesi tarafından yapılır’ dedik. Böyle bir madde önümüzde önemli bir engeldi, bunu kaldırdık” ifadelerini kullandı. 

Etiketler: türsab, seyahat, acente
Okunma Sayısı: 1242
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • HÜSEYİN İLHAN

    25.2.2019 13:18:33

    BELEDİYELERİN bu tur işinde birsürü yolsuzluk dönüyordu.Bu tur işini belediyeler yapmamalıdır.Derneklere tur organizasyonu yasağı getirmek DEVLETÇİ-KOMÜNİST MANTIKLI BİR YAKLAŞIMDIR. Tanzim satışı yapan,çay dağıtan bir iktidar kalkmış hür teşebbüse müdahale ediyor.VERGİ VERİYORMU,NİZAMİ ARAÇLA İŞİ YAPTIRIYORMU SİZ ONA BAKIN .

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı