"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜSİAD Başkanı: Reformlara dönelim

13 Mart 2015, Cuma 14:28
TÜSİAD Başkanı Cansen Başaran Symes, Uludağ Ekonomi Zirvesi'nde NTV/CNBC-e ortak yayınında CNBCe.com Haber Müdürü Burcu Göksüzoğlu'nun sorularını yanıtladı.

Son dönemdeki ekonomik gelişmeleri değerlendiren Başaran-Symes şunları söyledi:

"Piyasalar istikrar ve süregelen anlamlı hikayeyi istiyor. Merkez Bankası'nın kanun çerçevesindeki hareket alanı, araçları kullanabilmesi son derece önemli. Bir araya gelmek son derece olumlu. Roller üzerinde bir mutabakat sinyalini görüyoruz. Piyasalar buna olumlu bakacaktır. MB'nin bağımsızlığının teyit edilmiş olması kuvvetli bir sinyal. Kurdaki hareket belirsizliğin altını bir kez daha çiziyor. İş dünyası bu yüzden tedirgin günler geçirdi. Tedirginliğin ortadan kalktığını söyleyemeyiz. Babacan'ın hep uyarıları oldu. İş dünyası küresel haberlere açık. Risk yönetimini iyi yapan kurumlar böyle durumlardan daha kolay çıkacaktır."

''BİRAZ DAHA AKSİYONA İHTİYACIMIZ VAR''

TÜSİAD Başkanı şöyle devam etti: "Biz kendi ev ödevlerimize bakacağız. Türkiye'de kurumlarımızı roller itibariyle doğru kullanacağız. Uluslararası piyasaların bu dalgasında çıkaracağımız en önemli ders de bu olacak. Kurumlar için daha rahat bir ortam sağlayalım. Merkez Bankası oldukça tecrübeli. Rolleri itibariyle hareket ettiğinde iyi yönetimler yaptı. Yetkili kadrolarımıza güvenelim, biraz da takip edelim. Bizim böyle bir dönemde kur ve faize takılmadan reform ajandasına dönmemiz gerekiyor. Biraz daha aksiyona ihtiyacımız var. Dönüşüm paketinde uygulamaya odaklanalım."

Faiz tartışmasıyla ilgili konuşan Başaran Symes, "Faiz, kur son derece önemli dinamikler. Ama en az bunlar kadar hatta daha önemlisi reformlar. Reformlara dönmek için yeteri kadar ortam oluştu. Dönmeme riskimiz yok" dedi.

Etiketler: reform, tüsiad, ekonomi
Okunma Sayısı: 733
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı