"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

TÜSİAD'dan vize krizi açıklaması

09 Ekim 2017, Pazartesi 15:03
Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), ABD’nin Türkiye'deki misyonlarında, göçmenlik dışındaki vize işlemlerini durdurması kararı ile ilgili bir açıklama yaptı.

TÜSİAD'dan yapılan açıklamada, ABD’nin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına yönelik seyahat vizesi işlemlerini durdurması kararı, "son derece talihsiz bir gelişme" olarak yorumlanırken, Türkiye ile ABD’nin, siyasal, ekonomik ve tarihi açıdan güçlü ve köklü bağlara sahip olduğunu belirtildi.

Açıklamada, NATO müttefikliği çerçevesinde bölgesel ve küresel istikrar açısından iki ülke arasıdaki ilişkilerin belirleyici olduğu ifade edildi ve şöyle denildi:

"Dün gece başlayan vize krizini itidal içinde çözecek diplomatik süreçler bir an evvel başlatılmalıdır. Uluslararası ilişkilerde müttefik ülkeler arasında, belirli konular üzerinde anlaşmazlık ya da öncelik farklılıklarının bulunması doğaldır. Ancak bu anlaşmazlık ve farklılıklar, sağduyulu diplomasi ile çözüme kavuşturulmalıdır.

"ABD Büyükelçiliği tarafından alınan bu karar ve mütekabiliyet ilkesinin doğurduğu sonuçlar çerçevesinde, iki ülke arasındaki anlaşmazlıkların esas sorumlusu olmayan vatandaşlar ve de ülkeler arasındaki ekonomik, sosyal, kültürel ve akademik ilişkiler zarar görecektir.

"Bu krizin ikili ilişkilerin temellerini sarsmadan, karşılıklı güven ve yapıcı diyalog eşliğinde hafifletilmesi, akabinde de yaşanan anlaşmazlıkların hızlı bir şekilde çözülmesi öncelikli beklentimizdir."

DHA

Etiketler: tüsiad
Okunma Sayısı: 2536
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ali Tam

    9.10.2017 16:11:44

    Hatirliyoruz da AKP Hükümeti en kisa zamanda ne kadar ülkeye vizesiz gidilebilecegini MAGRURANE ilan ediyor, komsu ülkelerle de SIFIR PROBLEMLE bunun süratle genisleyecegini müjdeliyordu... Hala AKP Hükümeti iktidarda gelinen nokta müjdelenen haberlerin 180 derece aksine... Ne oldu da biz bu hallere düstük AKP?

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı