"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

'Üç kanaldan yoksullaşacağız'

23 Ekim 2021, Cumartesi 22:10
Ekonomist Murat Kubilay, Türkiye’nin üç kanaldan yoksullaşacağına dikkat çekti.

Merkez Bankası’nın beklenmedik faiz kararı sonrası Türk Lirası, dolar karşısında tarihinin en düşük seviyesine geriledi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) faiz kararını açıkladı. Buna göre Merkez Bankası faizi 200 baz puan indirerek, yüzde 18’den yüzde 16’ya çekti. Kararın ardından döviz kurlarında yeni rekorlar kırıldı. T24’ün haberine göre, Merkez Bankası’nın faiz kararını, doların yükselişini ve bu yükselişin vatandaşı nasıl etkileyeceğini yorumlayan ekonomist Murat Kubilay, Türkiye’nin ekonomik açıdan 90’lara geri döndüğünü söyledi. Dolardaki yükseliş, Merkez Bankası’nın kararı ve Türkiye’nin ekonomi gündemini Barış Soydan’a yorumlayan Kubilay, dolardaki artışın ardından vatandaşın daha da yoksullaşacağını dile getirdi. 

İşte o üç kanal

Kubilay, “Üç kanaldan yoksullaşacağız. İlk kanal ithalata bağlı ürünlerde zam gelecek, döviz borcu olanlar bir gecede daha da fakirleştiler bunlar yatırım yapmak zorlanacak ve bu durumda istihdam da sağlayamayacak dolasıyla ikinci basamak işsizlik üzerinden gelecek, son kısım ise; merkezî hükümetin borcunun yüzde 58’i döviz cinsi. Bu da oturduğumuz yerde hazinemizin de devletimizin de fakirleştiğini gösteriyor. Bu da sosyal devlet desteklerini azaltacak. Özetle hem devlet hem özel sektör hem de bireyler fakirleşecek” dedi. (Haber Merkezi)

Etiketler: yoksulluk
Okunma Sayısı: 1863
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı