"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

ÜFE Ekim ayı rakamları açıklandı

03 Kasım 2014, Pazartesi 10:32
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) 2014 Ekim ayında Eylül ayına oranla yüzde 0,92, 2013 Aralık ayına oranla yüzde 8,22 arttı. Endeks, geçen senenin aynı ayına oranla yüzde 10,10, 12 aylık ortalamalar itibari ile yüzde 10,11 artış elde etti.

Ekim ayında Eylül ayına göre madencilik ve taş ocakçılığında yüzde 0,32, imalat sanayiinde yüzde 0,35, elektrik ve gaz sektöründe yüzde 6,92, su sektöründe yüzde 2,54 fiyat artışı görüldü. Elektrik, gaz, buhar ve iklimlendirme (yüzde 6,92), su ve suyun arıtılması ve dağıtılması (yüzde 2,54), bilgisayarlar ile elektronik ve optik ürünler (yüzde 2,39) endekslerin en çok arttığı alt sektörler oldu. Buna karşılık kok ve rafine petrol ürünleri (yüzde 5,64), ham petrol ve doğal gaz (yüzde 2,30), ve deri ve ilgili ürünler (yüzde 1,56) endekslerin en çok gerilediği alt sektörler oldu.

Ana sanayi grupları sınıflamasına göre 2014 Ekim döneminde en büyük aylık artış enerji mallarında ve en büyük senelik artış dayanıksız tüketim mallarında gözlendi.

Etiketler: üfe, tüketici endeksi
Okunma Sayısı: 1088
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı