"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Ülkelerin yeni ekonomi kanalı: Yatırım yolu ile vatandaşlık

22 Mart 2017, Çarşamba 12:32
Dünyada gelişen ekonomik yönelimlerle birlikte ülkelerin vatandaşlık veren projeler ve fırsatlar da bireylere global bir vatandaş olma hakkı tanırken diğer taraftan tüm dünyada etkisini hissettiren ekonomik kriz için de ülkelere sıcak para girişini sağlayan önemli aksiyon olarak göze çarpıyor.

Resmi Gazete'nin 12 Ocak 2017 gününki sayısında yayımlanan Türk vatandaşlığı kanunu uygulamasında değişiklik yapan yönetmeliğe göre; en az 1 milyon dolar tutarında taşınmazı üç yıl satılmaması şerhiyle satın alan, 2 milyon dolar tutarında sabit sermaye yatırımı yapan veya az 3 milyon dolar tutarında mevduatı üç yıl tutma şartıyla Türkiye'de faaliyet gösteren bankalara yatırdığı belgelenen veya bu tutarda devlet borçlanma araçlarını üç yıl tutmak şartıyla satın aldığı tespit edilen yabancılara Türk vatandaşlığı veriliyor.

Türkiye’de yurtdışı yatırım ve ikinci vatandaşlık hizmetleri sunan ve Avrupa Birliği, Amerika, Karayipler gibi farklı ülkeler ile çalışmalar yürüten Yeni Bir Hayat Danışmanlık CEO’su Şevki Akaydın değişen yönetmeliğin Türkiye için önemli bir gelişme olduğunu dile getirdi. Pek çok ülke ile gerçekleştirdiği yatırım ilişkileri çerçevesinde değerlendirmeler yapan Akaydın yatırım yolu ile vatandaşlık projelerinde dikkat edilmesi gereken belli başlı hususların da altını çizdi. Yabancı Yatırımcı kavramının altının doldurulması gerektiğini belirten Şevki Akaydın çoğunlukla Türkiye’ye yönelimin Arap ülkelerinden geleceğini öngörürken bu noktada tüm dünyada ikinci vatandaşlık verilmeyen Afganistan, Kuzey Kore gibi ülkelere ilişkin evrensel prosedürün uygulanması gerektiği görüşünde.

Yatırım veya gayrimenkul alımı ile vatandaşlık alımlarında devletlerin çok ciddi bir sicil araştırmasında bulunduğunu belirten Akaydın, en kısa sürede Avrupa Birliği vatandaşlığı veren ve Yeni Bir Hayat Danışmanlık olarak tek temsilcisi oldukları Malta Vatandaşlık Programı’ndan bir örnekle Malta’nın yatırılan paranın hakkaniyetinden yatırım yapacak kişinin ticari ilişkilerine kadar uzanan çerçevede gerçekleştirdiği sicil araştırmasına benzer yöntemlerin Türkiye’de de uygulanmasının önemine değindi.

Avrupa ve Amerika da dahil olmak üzere dünya genelinde baş göstermeye başlayan ve yasa dışı yollarla ülkelere giriş yapanlara yönelik muhafazakarlaşma dalgalanmasının yatırım yollu vatandaşlık alımıyla bağdaştırılmaması gerektiğini belirten Şevki Akaydın, ülkelerin yatırımı aktarmak için sunduğu kanalların ülke ekonomisine katkıda bulunduğunu ve dünya genelinde yatırımlara yönelik ciddi bir teşvik olduğunun da altını çiziyor.

Önümüzdeki süreçte yurt dışı ofislerini de açmaya hazırlanan Şevki Akaydın’ın kurucusu olduğu Yeni Bir Hayat Danışmanlık Türkiye ofisinden Bulgaristan, Güney Kıbrıs, Macaristan, Malta, İspanya, Portekiz, Amerika, Kanada, İngiltere ve Karayipler için şu an dünyada olan bütün büyük ve kabul görmüş yatırımcı programlarını sunuyor.

Okunma Sayısı: 2120
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı