"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finans Merkezi yarın açılıyor

27 Ekim 2016, Perşembe 10:27
İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi (İZÜ), Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi binasını, yarın düzenlenecek törenle açıyor. Yapımını Kuveyt Türk ve Albaraka Türk Katılım Bankalarının üstlendiği, Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi, İslami Finans alanında öncü çalışmalar yapmayı amaçlıyor.

Uluslararası İslam Ekonomisi ve Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezinin yaptığı akademik çalışmalarla, sektörde eksik kalan teorik bilgileri tamamlamakta büyük önem taşıdığını vurgulayan, İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Bulut, şunları söyledi:

“Katılım Bankaları Birliği ile birlikte özellikle Albaraka Türk ve Kuveyt Katılım'ın desteğiyle inşa ettiğimiz Uluslararası İslam Ekonomisi Finansı Uygulama ve Araştırma Merkezi'nin açılışını yarın saat 09.00'da okulumuzda yapacağız. Önemli misafirlerimiz olacak. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) Başkanı Mehmet Ali Akben, Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ, Hazine Müsteşarı Osman Çelik, Merkez Bankası Banka Meclisi Üyesi Prof. Dr. Sabri Orman ve katılım bankalarımızın temsilcileri iştirak edecekler. İstanbul Sabahattin Zaim Üniversitesi olarak İslami finansta ve İslam Ekonomisinde İstanbul'un dünyanın en önemli araştırma merkezi olması projesinin temelini atıyoruz. Artık dünyada bu alanla ilgili çalışan akademisyenler, uzmanlar İZÜ'nün bu merkezinde araştırmalarını yapacaklar, çalışmalara katılacaklar. Uzak Doğu'da Malezya, Endonezya, Batı'da Londra ve Körfez'de Kuveyt, Bahreyn, Suudi Arabistan, Katar gibi merkezlerin bundan sonra en önemli alternatifi artık İstanbul olacak. Yani 21. yüzyılda yeniden bu bereketli hilal bölgemizde, ilk medeniyetlerin merkezinde, bu tarihi hinterlandımızda İslam ekonomisi ve finansının dünyaya yayılması anlamında bu merkez öne çıkacak.”

DHA

Okunma Sayısı: 1186
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı