"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üretici enflasyon ve hayat pahalılığı altında ezilmesin

14 Temmuz 2018, Cumartesi 17:52
TZOB Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Şu anda kur artışına bağlı olarak maliyetler artmış durumda. Başta mazot desteği olmak suretiyle destekleme ödemelerinin artması gerekiyor” dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, “Şu anda kur artışına bağlı olarak maliyetlerimiz artmış durumda. Muhakkak suretle başta mazot desteği olmak suretiyle destekleme ödemelerinin artması gerekiyor. Böylece üreticiyi enflasyona ve hayat pahalılığına ezdirmemiş olacağız.” dedi. Çeşitli programlara katılmak üzere şehre gelen Bayraktar, Altınordu Ziraat Odası’nda Ordu, Giresun, Samsun, Trabzon ve Rize oda başkanları ve yönetim  kurulu üyeleri ile bir araya geldi. İlerleyen günlerde TZOB Yönetim Kurulu Üyeleri olarak Bakan Pakdemirli’ye ziyaret gerçekleştireceklerini ifade eden Bayraktar, bu ziyarette çiftçinin sorunlarına yönelik bir takım taleplerinin olacağını bildirdi. Bayraktar, ülkede enflasyon rakamlarına bakıldığında kur artışı ile birlikte enflasyonun yüksek seyrettiğini aktararak, şöyle konuştu:   

GİRDİ ARTIŞLARI 

 “Dolayısıyla bu da bizim maliyetlerimizi arttırıyor. Neyi arttırıyor? Mazot maliyetimizi arttırıyor, gübre, ilâç, tohum ve işçilik maliyetimizi arttırıyor. Şu anda kur artışına bağlı olarak maliyetlerimiz artmış durumda. Yapacağımız bu ziyarette destekleme politikalarının yeniden gözden geçirilmesi suretiyle üretici maliyetlerinin dikkate alınmasını talep edeceğiz. Muhakkak suretle başta mazot desteği olmak suretiyle destekleme ödemelerinin artması gerekiyor. Böylece üreticiyi enflasyona ve hayat pahalılığına ezdirmemiş olacağız. Girdi artışlarının karşısında üreticileri desteklemek suretiyle tarlada, bağında, bahçesinde muhakkak suretle kalmasını sağlayalım. Bu çok önemli.”

AA

Okunma Sayısı: 968
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı