"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Üretim ekonomisine geçmek zorundayız

31 Ocak 2019, Perşembe 00:56
MÜSİAD BAŞKANI, EKONOMİMİZİN DIŞ ETKİLERDEN KORUNABİLMESİ İÇİN TÜKETİM EKONOMİSİNDEN ÜRETİM EKONOMİSİNE GEÇİLMESİ GEREKTİĞİNİ SÖYLEDİ.

Üreterek Büyüyelim

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 2018 yılının, siyasî ve ekonomik sebeplerle zor, ama öğretici bir yıl olduğunu belirterek, "Artık biz borca dayalı değil, ortaklığa dayalı büyümeye hep birlikte gayret edeceğiz. Artık tüketim merkezli ekonomiden üretim merkezli ekonomiye geçmek zorundayız" dedi.

Zihniyet Değişmeli

Kaan, “Çünkü üretemezsek, enflasyonla mücadele edemeyiz. Üretemezsek dövizle mücadele edemeyiz. Üretemezsek ihracat yapamayız, ülkeyi büyütemeyiz. O bakımdan artık bu zihniyetle hep birlikte mücadele ederek inşallah ülkemize hizmet edeceğiz” diye konuştu.

***

Üretmeden büyüyemeyiz

MÜSİAD Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, ”Artık tüketim merkezli ekonomiden üretim merkezli ekonomiye geçmek durumundayız. Üretemezsek ihracat yapamayız, ülkeyi büyütemeyiz” dedi.

MÜSTAKİL Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Genel Başkanı Abdurrahman Kaan, 2018’in ikinci yarısından sonra ülke ekonomisinin ciddi saldırı altında kaldığını ve bu saldırıların devam edeceğini belirterek,  “Bunun ilki döviz bazında oldu ki bir gecede çıkarılan para, 12 Ağustos’tan 13 Ağustos’a geçen gece ki Türkiye’den çıkarılan para, Türkiye’yi tamamen batırmak üzerineydi. Dövizden sonra faizle saldırdılar. Daha sonra üçüncüsü, aynı zamanda bu ikisinin etkisiyle enflasyonla karşımıza çıktı. O bakımdan bu tecrübemiz artık var bizim, daha önce de var. Buranın altını çizerek özellikle söylüyorum bu saldırılar devam edecek ama bizler mikro, küçük ve orta ölçekli KOBİ’ler olmak üzere, büyük işletmeler dahil olmak üzere herkes artık muhasebesini yapsın, tecrübesini ortaya koysun. Artık biz, borca dayalı değil, ortaklığa dayalı büyümeye gayret edeceğiz. Artık tüketim merkezli ekonomiden üretim merkezli ekonomiye geçmek durumundayız. Çünkü üretemezsek, enflasyonla mücadele edemeyiz. Üretemezsek dövizle mücadele edemeyiz. Üretemezsek ihracat yapamayız, ülkeyi büyütemeyiz. O bakımdan artık bu zihniyeti hep birlikte mücadele ederek inşallah ülkemize hizmet edeceğiz.” dedi.

‘20 dünya markası çıkarmak istiyoruz’

MÜSİAD olarak yerli ve millî üretimle ilgili bir markalaşma çalışması yaptıklarını ifade eden Kaan, “Bunu da yerli, millî üretim üst kurulumuz yapıyor. Bu üst kurulumuzla birlikte bir projemizi de ifade edeyim 2020 yerel projemiz var. 20 tane dünya markası çıkarmak istiyoruz. Bunlardan bir tanesi de Maraş’tandır, diğeri Antalya’dan 2’si belli. O bakımdan Maraş’taki markamızı da buradan söylemek istiyorum, Alpedo’yu inşallah bu konuda tüm dünyaya açacağız” dedi.

 

Okunma Sayısı: 2103
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı