"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş kaynağını yeter ki yastık altında tutmasın

07 Aralık 2016, Çarşamba 12:22
Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Hazine'nin kredi garanti sisteminin kapsamını genişleten, KOBİ ve ihracatçıların finansmana erişim imkanlarını kolaylaştırmasını amaçlayan "Kredi Garanti Kurumlarına Sağlanan Hazine Desteği"ne ilişkin hazırlanan protokolün imza törenine katıldı.

İmza törenine Şimşek'in yanı sıra Kredi Garanti Fonu Başkanı Faik Yavuz ve Genel Müdür İsmet Gergerli, Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın katıldı. 

“BU ZOR DÖNEMDE REEL SEKTÖRÜN YANINDAYIZ"

Mehmet Şimşek, imzaların atılmasının ardından “Bu zor dönemde reel sektörün yanındayız. Üretenin, istihdam sağlayanın, ihracat yapanın çok güçlü bir şekilde Hazine olarak arkasındayız. Bankacılık sektörümüz sağlam. İnşallah birlikte daha çok üreteceğiz, daha çok istihdam sağlayacağız, daha çok ihracat yapacağız" dedi. 

“BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN TÜRKİYE'NİN FİNANSAL KAYNAKLARININ YASTIK ALTINDA OLMAMASI, SİSTEMDE OLMASIDIR"

Dolar bozdurma kampanyalarının sorulması üzerine Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, “Bizim için önemli olan Türkiye'nin finansal kaynaklarının yastık altında olmaması, sistemde olmasıdır. Bizim için en kritik değişken bu. Vatandaşın tercihlerine saygılıyız, vatandaş yeter ki kaynağını atıl tutmasın, yastık altında tutmasın. Temel konu bu. Bu altın içinde geçerli, döviz ve diğer finansal kaynaklar için geçerli. Önemli olan sisteme girmesi ve sistem üzerinden bunun reel sektöre, ekonomiye yatırımlara kanalize edilmesi" diye konuştu.

“BENİM PARA POLİTİKASI DURUŞUNA İLİŞKİN YORUM YAPMAM DOĞRU OLMAZ"

Şimşek, Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya'nın dün yaptığı “Dövizin etkisi 2017 yılında görülecek" şeklindeki açıklamasının sorulması üzerine şu değerlendirmelerde bulundu: 

“Merkez Bankamız dün aslında netti. Söylediği şey, genelde liradaki değer kaybı zamanla enflasyona yansıyor. Onu kastetti herhalde. Burada da tabi para politikası duruşunu ona göre belirleyecek. Merkez Bankamız bağımsız olduğu için benim para politikası duruşuna ilişkin yorum yapmam doğru olmaz. Bugüne kadar da yapmadım"

DHA

Okunma Sayısı: 2607
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • İsmail

    7.12.2016 21:33:04

    Vatandaş istediği kadar piyasaya çıkarsın sahip olduklarını fakat taşıma suyla değirmen dönmez !

  • Özcan Erkiş

    7.12.2016 15:31:13

    Demek salt cepteki doların TL'ye yahut altına çevrilmesi çözüm değilmiş. Başbakan Yardımcısı'nın söylediği gibi, "üretenin, istihdam sağlayan, ihracat yapan "reel sektöre, ekonomiye yatırımlara kanalize edilmesidir." İşte gerçekçi ekonomi politikası budur. Yoksa cepten dolar gider keseye altın girerse, iki maddenin yer değiştirmesinden başka bir anlam ifade etmez. Neticede altını da dışarıdan dövizle alıyoruz. Bu kampanya için de :"önemli olan finansal kaynakların yastık altında olmaması, sistemde olmasıdır"diyerek doğru para politikasına işaret etmiştir. Hissiyat değil akıl, mantık ve muhakeme ile karar verip sonra bunu halka deklare edersek daha güzel olmaz mı?......

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı