"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vatandaş kazıklanınca hatırladılar

31 Mart 2018, Cumartesi 22:13
Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Çiftlik Bank soruşturması kapsamında yasal mevzuattaki boşlukların giderilmesi adına yaptıkları çalışmayı bitirdiklerini ve Başbakanlığa sevk ettiklerini belirterek, “Hürriyeti bağlayıcı cezaların artırılması ve piramit satışın tanımının netleşmesi noktasında düzenlemeler yapıldı. Bakanlığımız adına gerekenler yapılmıştır ve süreç bitmiştir.” dedi.

Tüfenkci, Ankara Üniversitesi Sektör Seminerleri kapsamında düzenlenen “Türkiye’de Perakende Ticaret ve Gayrimenkul Pazarının Düzenlenmesi” programı sonrasında, gazetecilerin Çiftlik Bank soruşturmasına ilişkin sorularını cevapladı. Konuya ilişkin şikâyetler gelmeye başladığında bu yapıların incelenmesi için gerekli çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Tüfenkci, şöyle konuştu: 

“Bakanlığımızın tesbit ettiği bu yapıya benzer 65 şirket var. 31 şirketin denetimini tamamladık, bunlardan 21’inin piramit satış olduğu noktasında kanaat getirildi. Bunlarla ilgili suç duyurusunda bulunuldu. 34 şirketin denetim işlemleri sürüyor.”   Tüfenkci, söz konusu yapının şirket kuruluşunda “Çiftlik Bank” isminin geçmediğine, farklı şirketlerin isimlerinin yer aldığına dikkati çekerek, reklamlarında “Çiftlik Bank” ismi kullanıldığı için reklâmları durdurma kararı aldıklarını aktardı.      

Etiketler: çiftlik bank
Okunma Sayısı: 1607
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı