"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Venezuela’da asgarî ücrete yüzde 40 zam

01 Ocak 2018, Pazartesi 23:12
Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, hükümetin asgarî ücrete yüzde 40 zam yapacağını açıkladı.

BBC’nin haberine göre, Maduro, televizyondan yayınlanan yıl sonu konuşmasında, asgarî ücrete yapılacak zammın, ABD ve diğerlerinin sosyalist ülkeye karşı açtığı ekonomik savaştan “işçileri koruyacağını” belirtti.   Maduro, konuşmasının büyük bölümünde Venezuela’da yaşanan sorunlardan dış güçleri sorumlu tutarak, ABD gibi ülkelerin, Venezuela’nın petrol endüstrisini sabote ettiğini ileri sürdü.      

Haberde, asgarî ücrette yapılacak artışın, ekonomik ve siyasî krizin yaşandığı ülkedeki enflasyon oranını daha da arttıracağından endişe edildiği kaydedildi.

Venezuela’da enflasyon çok yüksek

2016 Ocak ayında hükümet kanadından yapılan açıklamada, geçen yıla göre (2015’e göre) enflasyonun yüzde 141 oranında artış gösterdiği belirtilmişti. Bu hayatın gereği için tüketilen ürünlerin fiyatlarını etkileyen bir durum. Yani süt, şeker, un gibi ürünlerin fiyatlarının artması anlamına geliyor. Ülkede tuvalet kâğıdı ve sabun gibi temel ihtiyaç malzemeleri o kadar az ki oteller müşterilerinden bu ürünlerini yanlarında getirmesini istiyor. Ankara - aa

Etiketler: venezuela, asgari ücret
Okunma Sayısı: 935
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı