"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Vergi indirimleri uzatılsın

25 Aralık 2018, Salı 18:50
Palandöken: KDV ve ÖTV indirimlerinin uzatılması gerekiyor

KDV ve ÖTV indiriminin yeni yılda da uzatılmasıyla beklenen satış cirolarına ulaşılabileceğini vurgulayan Türkiye Esnaf ve Sanatkârlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, “Otomotiv, beyaz eşya, mobilya ve konutta KDV ve ÖTV indirimi, piyasalara kısmen hareket getirdi. Fakat bu hareket maalesef beklentileri karşılamaya yetmedi. Kasım ayında yurtiçi beyaz eşya satışları yüzde 21 azaldı, otomotiv sektörü 33.5 daraldı. 1 Kasım’da başlayan vergi indirimleri henüz beklentiye ulaşmadığı için, yeni yıla ekonomik olarak canlı girmemiz için en az 3 ay daha KDV ve ÖTV indirimlerinin uzatılması gerekiyor. 2018’de birçok sektörde yaşanan daralmanın önüne, vergi indirimi ve kampanyalarla geçebiliriz. Sektörler de vergi indirimlerini fiyatlara yansıtarak devlet ile birlikte hareket etmeli. Karşılıklı özveri ile beklenen cirolara ve ekonomik hareketliliğe ulaşılabilir” diye konuştu.

“Farklı sektörlerde de İndirim yapılmalı”

Mobilya, beyaz eşya, otomotiv gibi sektörlerle birlikte diğer farklı sektörlerde de KDV ve ÖTV indirimi yapılması gerektiğini hatırlatan Palandöken, “Geçtiğimiz yıl uygulanan vergi indirimlerinde yurtiçi satışlar beyaz eşyada yüzde 25, mobilyada yüzde 35, konutta yüzde 8,2 artmıştı. Bu yıl ise indirimlerin 2 ay sürmesi yeterli olmadı. Aynı zamanda indirim yapılan sektörlerin de artırılması gerekiyor. Satışların artması, özellikle de beklenenin üzerine çıkması yeni yıl için piyasaları hareketlendirerek büyüme oranına da olumlu etki ediyor. Vergi indirimleri vergi gelirlerini azalmanın aksine daha çok satış olduğu için daha çok vergi anlamına gelir” şeklinde söyledi. 

Etiketler: palandöken, vergi, kdv, ötv
Okunma Sayısı: 1165
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı