"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

VW, zarara rağmen üst düzey yöneticilerine rekor prim dağıttı

28 Nisan 2016, Perşembe 14:16
Egzoz gazı skandalı nedeniyle 2015 yılını tarihinin en büyük zararıyla kapatan Alman otomobil devi Volkswagen‘in üst düzey yöneticilere rekor prim.

Skandalın yol açtığı zararın karşılanması için 16,2 milyar Euro karşılık ayırmak zorunda kalan ve geçen yılı net 1,6 milyar Euro zararla kapatan VW‘de, zarara rağmen tepe yöneticileri 63,24 milyon Euro prim alıyor.

Basına yansıyan haberlere göre, skandal nedeniyle istifa etmek zorunda kalan VW’nin eski CEO’su Martin Winterkorn geçen yıl için7,3 milyon Euro prim alacak. VW yöneticilerinin 2015 yılı için aldığı primler şöyle:

-Winterkornun yerine gelen Matthias Müller, 4,8 milyon Euro

-Ticari araçlar sorumlusu Andreas Renschler, 11,5 milyonu transfer primi olmak üzere 15,6 milyon Euro (Renschler, Daimler Benz’den transfer olmuştu) 

-Marka Sorumlusu Herbert Diess, 5 milyonu transfer primi olmak üzere 7,2 milyon Euro, (Diess, BMW’den gelmişti)

-Satın alma Sorumlusu Francisco Garcia Sanz, 5,4 milyon Euro 

-Denetleme Kurulu Başkanı Hans Dieter Pötsch, 2,9 milyon Euro.

Pötsch‘ün alması gereken primin 2,3 milyon Euro’sunu almaktan vazgeçtiği öğrenildi.

Açıklanan bilanço verilerine göre, Volkwagen 2015 yılında bir önceki yıla göre satılan otomobil sayısında yüzde 2’lik düşüş yaşadı. Geçen yıl toplamda 9,9 milyon adet otomobil satan VW, buna rağmen cirosunu yükseltmeyi başardı. VW, 2015’te 213,3 milyar Euro ciro yaptı. 2014 yılındaki ciro 202,5 milyar olarak kayıtlara geçmişti.

DHA

Etiketler: volkswagen
Okunma Sayısı: 1498
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı