"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yabancı yatırımcı kaçtı

28 Aralık 2018, Cuma 18:33
Türkiye’ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi, ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 azalarak yaklaşık 9,2 milyar dolar oldu

Türkiye’ye uluslararası net doğrudan yatırım girişi ocak-ekim döneminde geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 azalarak 9 milyar 163 milyon dolar olarak gerçekleşti. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, ekim ayına ilişkin “Uluslararası Doğrudan Yatırım Verileri Bülteni”ni yayımladı. Buna göre, ekimde 1 milyar 47 milyon dolarlık uluslararası net doğrudan yatırım girişi kaydedildi. Ocak-ekim döneminde ise net doğrudan uluslararası yatırım girişi geçen yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 2,8 düşüş göstererek 9 milyar 163 milyon dolar oldu. Ekimde 529 milyon dolar sermaye girişi görülürken, bunun 422 milyon dolarlık bölümü Avrupa Birliği (AB) ülkeleri kaynaklı gerçekleşti.

Uluslararası sermayeli şirketlerin sayısı

Ekimde 323 uluslararası sermayeli şirket ve şube kuruldu, 3 yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki gerçekleşti. Ekim sonu itibarıyla 5 bin 934 uluslararası sermayeli şirket ve şube kurulurken, 90 yerli sermayeli şirkete de uluslararası sermaye iştiraki geldi. Toplam 6 bin 24 uluslararası sermayeli şirketin başta toptan ve perakende ticaret sektörü olmak üzere, gayrimenkul kiralama ve ulaştırma, haberleşme ve depolama sektörlerinde hizmet verdikleri görüldü. Aynı dönemde kayıtlı sermayesi 500 bin doların üzerinde 82 uluslararası sermayeli şirket, şube kuruluşuyla yabancı ortak iştiraki gerçekleşti. Bu şirketlerin 34’ü toptan ve perakende ticaret sektöründe hizmet gösterdi. Söz konusu dönemde kurulan 6 bin 24 uluslararası sermayeli şirketin 4 bin 284’ünün Yakın Doğu ve Orta Doğu ülkeleri, 565’inin AB, 377’sinin ise Kuzey Afrika ülkeleri ortaklı şirketler olduğu belirlendi. 

 

Etiketler: Türkiye, ekonomi, yatırım
Okunma Sayısı: 1297
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı