"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yapı sektöründe yeni hedef: Afrika

04 Temmuz 2015, Cumartesi 11:32
Türk yapı sektörü 3,4 milyar dolarlık Güney Afrika pazarından pay almak için atağa kalktı.

Sektörün çatı kuruluşlarından İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi bu kapsamda 15-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde düzenlenecek olan 'BAUMA CONEXPO AFRİKA 2015' fuarına katılacak. 2014 yılında bölgeye 45,1 milyon dolarlık ihracat yapan sektörün hedefi bu rakamı kısa sürede ikiye katlamak.

İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi Başkanı Serdar Urfalılar, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Güney Afrika’nın yapı malzemelerindeki ithalatı toplamda 3,4 milyar dolar. Sektör olarak biz ise sadece 45,1 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdik. Bu rakam bizim için çok düşük. Güney Afrika’nın ithalat sıralamasında Türkiye ilk 15’de yer alırken, yapı malzemeleri sektörüne bakıldığında ilk 20’nin içine giremiyoruz. Bu rakamlar sektör olarak bu pazara ne kadar uzak kaldığımızın bir göstergesi.” dedi.

Yapı malzemeleri komitesi olarak Türk yapı sektörünün Afrika pazarından çok daha fazla pay alması için çabaladıklarını aktaran Urfalılar şöyle devam etti: 

"15–18 Eylül 2015 tarihleri arasında Güney Afrika’nın Johannesburg şehrinde düzenlenecek olan 'BAUMA CONEXPO AFRİKA 2015' fuarına milli katılım gerçekleştireceğiz. İhracatçılar üzerinde uzak algısı olan bu pazara biz İMMİB Yapı Malzemeleri Komitesi olarak 13 firma ile milli katılım yapacağız. Daha önce ki yıllarda bu fuara 38 ülkeden 754 katılımcı,110 ülkeden 14 bin 700 ziyaretçi katılmış. Bunlar çok ciddi rakamlar. Bizde Türk yapı komitesi olarak bu fuara gerçekleştireceğimiz milli katılımın bu pazarda ki payımızı artıracağına inanıyoruz." 

Etiketler: yapı sektörü, afrika
Okunma Sayısı: 968
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı