"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yapısal reformların tam zamanı

21 Ağustos 2018, Salı
Strateji ve Finans Uzmanı Ali Serim, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ortamı değerlendirerek, acil hayata geçirilmesi gereken yapısal reformların tam zamanı olduğunu söyledi.

Fin-as Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı, Strateji ve Finans Uzmanı Ali Serim, Türkiye’nin içinde bulunduğu ekonomik ortamı değerlendirerek, acil hayata geçirilmesi gereken yapısal reformlar olduğunu belirtti. Serim, “Şimdi yapısal reformların tam zamanıdır” dedi. Son günlerde ciddi bir ekonomik savaş ile karşı karşıya kaldığımızı ifade eden Serim,  “Bu savaş bir süre daha sürecek gibi gözüküyor. Ne yazık ki ABD müttefiki olan NATO üyesi Türkiye’ye çok yanlış bir tavır takınmış durumda. Ülkemize karşı yapılan ekonomik saldırılara mütekabiliyet çerçevesinde karşılık verir, piyasaları koruyucu tedbirleri hızla alırken bir yandan da yapısal reformları derhal uygulamaya almalıyız. Dünyayı şaşırtmak ve yapısal reformları gündemimizin birinci maddesi yapmanın tam da zamanı olduğunu düşünüyorum” diye konuştu. 

Özel şirketlerin borcu azaltılmalı

Özel şirketlerin dolar borcunun azaltılması gerektiğinin önemini vurgulayan Serim, yapısal reformların şoklara daha dayanıklı hale gelmemiz için yapılacak düzenlemeler olduğunu ve bu reformlarla üretimin artacağını söyledi. Serim, “Yapılacak refomlar ile üretim, üretkenlik, yatırım ve istihdam artar. Rekabet koşulları iyileştirilebilir. Uzun zaman alsa da zamanı gelmiştir. Büyümenin ithalata bağımlı halden kurtarılması yapısal reformların olmazsa olmazlarındandır. Mali disiplin konusunda son 16 yılda çok iyi bir performans sergilense de daha da sıkılaşmalıdır. Özel şirketlerin ABD doları borcunun azaltılması önemlidir” dedi. 

Özgürlükler önemli

Serim, ayrıca şunları kaydetti: 

“Özgürlüklerle ilgili ülkemiz hakkında dünyada yapılan negatif yayınların önüne geçilmelidir. Ülkemizin imajı özgürlükler ülkesi imajı ile paralel hale nasıl getirilir? Üzerine çalışılmalı ve gerekli girişimlerde bulunulmalıdır. Kişilerin özgürlüklerinin devlet güvencesine alınmasında iletişimin daha iyi yapılması gerekiyor. Hukuk Sisteminin hızla standartlarının iyileştirilmesi gerekiyor. Sosyal Güvenlik ve Sağlık Reformu’nun yapılması da başlı başına büyük önem taşımaktadır. Kıdem tazminatları konusu çözümlenmelidir. İş gücü piyasasına yeni yaklaşımlarla bakmak gerekiyor. Vergi Reformu çok önemli ve üzerine büyük çalışmalar yapılmış durumda. Enerji harcamalarının daha az maliyetli olması için yapılması gerekenlerin bir an önce uygulamaya koyulması gereklidir. Sektörel reformlar, yapısal reformlar kapsamında konuşulan konulardandır.”

DHA

Etiketler: Türkiye, finans, ABD, reform
Okunma Sayısı: 1327
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı