"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yargıya güven zayıflarsa ekonomi de zarar görür

29 Mayıs 2015, Cuma
Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, yargıya güvenin önemine işaret ederek, “Yargıya güven bir ülkede zayıflarsa Allah korusun bunun hem olumsuz etkilerini ekonomide görmek mümkün” dedi.

İzmir Ticaret Odasının Genişletilmiş Meclis Toplantısı’na konuk olan Babacan, burada yaptığı konuşmada, mali disiplinin önemini vurguladı. Güvenin ancak söz verip yapmakla, taahhüt edip o taahhüdü yerine getirmekle oluştuğunu dile getiren Babacan, şöyle konuştu: “17 Nisan’da Başbakanımız yargı reformu stratejimizi de açıkladı ki Türkiye’nin eksiklerinin maalesef çok olduğu bir alan. Hukuk güvenliği ya da hukukî güvenlik, ekonomik büyümenin de, iyi bir demokratik sistemin de temelinde. Eğer bunlar örselenirse, bunlar sıkıntıya girerse, yargıya güven bir ülkede zayıflarsa Allah korusun bunun hem olumsuz etkilerini ekonomide görmek mümkün, hem de demokrasinin sıhhatli işleyememesi gibi çok başka bir sıkıntıyı da beraberinde getirebilmesi mümkün. Bunun içindir ki bu da çok çok önemli bir alanımız.”

İyi demokrasi iyi eğitimle mümkün

Babacan, eğitimin önemine de değinerek, “Eğer Türkiye ileri bir demokrasi olacaksa, eğer Türkiye gelişmiş bir ekonomi olacaksa bunun en önemli unsurlarından bir tanesi gelişmiş insan gücü olacak” dedi. Eğitim seviyesi düşük bir ülkenin yüksek gelir seviyesine ulaşmasının hayal olarak kalacağına dikkati çeken Babacan, öğrenmenin artık yaşının olmadığını, ekonominin çok hızlı değiştiğini, 20 sene önce çok geçerli bir sektörün bugün geçerliliğini yitirebildiğini ifade etti.

Tasarruflar yeterli düzeyde değil

Tasarrufların şu anda mevcut ekonomik büyüklüğe ve refah seviyesine yetmediğini kaydeden Babacan, “Bunu nereden anlıyoruz. Sadece bankacılığa bile baksak bankalarda 100 lira mevduat varsa bankalarımız 121 lira kredi kullandırmışlar. Dışarıdan borçlanıp içeriye borç vermişler. Bu yüzde 121 yüksek bir oran. Onunla ilgili tedbirler almak durumunda kaldık. Biraz yavaşlattık çünkü dış borcun döndürülme riskine de dikkat etmek gerek” dedi.

AA

Okunma Sayısı: 1319
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Toygar

    29.5.2015 09:09:21

    Balık mevsimi ne durumda bilemiyorum. Avlanmak için avcı belgesi isteniyor mu? Sadece olta avcılığı yapsak da olur aslında. Geçenlerde birisine dediğim gibi: "Uyan da balığa gidelim!"

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı