"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yatırım ortamını hukuk güçlendirir

09 Nisan 2019, Salı 19:25
TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Simone Kaslowski, başarının temelinde yatırım ortamını güçlendiren hukuk devleti, demokrasi ve hürriyet ortamının sağladığı etkin bir girişimcilik ekosistemi bulunduğunu söyledi.

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu ve üyeleri 10-12 Nisan’da ABD’de teknoloji şirketlerinin kümelendiği San Francisco ve Silikon Vadisi bölgesinde temaslarda bulunacak. TÜSİAD’dan yapılan açıklamaya göre, TÜSİAD, Silikon Vadisi Ağı San Francisco bölgesindeki yöneticiler, uzmanlar ve girişimciler ile iş birliği içinde Türkiye’nin dünyadaki teknolojik ve ekonomik ilerlemesine katkıda bulunmayı hedefliyor. Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜSİAD Başkanı Simone Kaslowski, “Dünyanın önde gelen teknoloji merkezlerinden Silikon Vadisi’nin başarısının temelinde yatırım ortamını güçlendiren hukuk devleti, demokrasi ve özgürlük ortamının sağladığı yaratıcılık ve yenilikçilik gücü ve bilim dünyasından finansal kuruluşlara uzanan etkin bir girişimcilik ekosistemi bulunuyor.

TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı girişimimiz ile Türkiye’nin küresel rekabet gücü için yeni açılımlar ve projelerin çoğalmasını temenni ediyoruz.” ifadelerini kullandı.   Program kapsamında, son bir yıldır TÜSİAD Silikon Vadisi Ağı’nın mentorluk programına katılan start-up şirketleri Advelvet, BillionToOne, Chooch ve Pony Express’in şirket tanıtımları gerçekleştirilecek. Heyet Silicon Valley Bank ve Singularity University yetkilileriyle görüşecek. Ziyaret kapsamında ayrıca ABD, Avrupa ve Çin’de inovasyon ve yatırım ortamının değerlendireceği yuvarlak masa toplantısı düzenlenecek.  

 

Okunma Sayısı: 1184
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı