"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yatırımlar durmak üzere

18 Ocak 2019, Cuma 18:02
Yatırımlar durma noktasına geldi. Yatırımların yüzde 65’ini leasing ile gerçekleşen takım tezgâhları sektöründe leasingle işlem oranı yüzde 5’in altına düştü.

Leasing firmalarının iştahsız olması, leasing yöneticilerinin bireysel olarak risk almaması ve işlem yapmamak adına çok yüksek faiz teklif etmesi nedeniyle yatırımlar durma noktasına geldi. Sadece ihracata çalışan ve özsermayesi güçlü firmalar yatırım yapabiliyor. TİAD Başkanı Hakan Aydoğdu, “Yatırım maliyetleri hayli yüksek olan makinalar için 24 aydan kısa olmamak üzere uygun bir yatırım enstrümanı üretilmeli. Aksi halde Türkiye’nin 2019 ve 2020 üretim ve yatırım verileri baş aşağı olacak. Uzun vadede Türkiye’nin ihracatını olumsuz etkileyecek” dedi. Aydoğdu, “KOBİ’ler için hazırlanan yeni kredi paketinin üretime dönmesi için yatırımların yüzde 65’inin leasing ile yapıldığı makine ve takım tezgâhları sektöründe, leasinglerin işlem yapamaması ya da teşvik edici olmaması; şu an için büyük sorun ve maalesef geleceğe yönelik büyük bir tehdit” açıklamasında bulundu. 

İstanbul – Yeni Asya

Haber Merkezi

Etiketler: yatırım, ekonomi, firma, leasing
Okunma Sayısı: 1714
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı