"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeni kriz kapıda

29 Kasım 2016, Salı
Kalifornia Üniversitesi’nde ekonomi doktorası yapan Prof. Vefa Tarhan, ‘’ 2001 krizini ilk öngörenlerden biriyim; büyük çapta yeni bir kriz hızla yaklaşıyor’’ dedi.

Kalifornia Üniversitesi’nde ekonomi doktorası yapan, 1990-1999 yılları arasında Loyola Üniversitesi’nin finans bölümü başkanlığını yapan Prof. Vefa Tarhan, Türk lirasının dolar karşısındaki tarihi değer kayıpları ve ekonomik dalgalanmalara ilişkin olarak, Türkiye ekonomisi kritik durumda hasta. Durum kötü değil, çok kötü; hatta yoğun bakım gerektiren seviyede” görüşünü dile getirdi.T24’ün haberine göre, “2001 krizini Ağustos 2000’de İzmir’de bir konferansta belki de ilk önce tahmin etmiş, hatta bu krizin bankacılık sektöründe başlayacağını öngörmüş birisi olduğunu” söyleyen Prof. Tarhan, “Türkiye’nin önemli çapta bir krize doğru hızla yaklaşmakta olduğunu söyleme sorumlulugu hissediyorum” dedi.

Doğru tedavi için, doğru teşhis yapılmalı

Prof. Vefa Tarhan’ın kişisel Twitter hesabından yaptığı paylaşımında ‘’Umarım, bu defa tahminim yanlış çıkar. EKK toplantı üzerine toplantı yapıyor, toplantı hakkında 10-15 satırlık gazete makalelerinin Ekonomi Koordinasyon Kurulu (EKK)’nun “bu durumu Türkiye’ye özgü nedenler değil de küresel koşullar tetikliyor” görüşünde olduğunu en az 3 defa tekrarladığını okuyoruz. Bu doğru değil. TL’deki değer kaybını “Kırılgan 5’li” kulübünün diğer 4 üyesinin (Brezilya, Rusya, Güney Afrika, Endenozya) para birimlerinin dolara karşı değer kayıplarıyla karşılaştırınca, TL’deki büyük çaplı ayrışma açık olarak görünüyor. Bir yöneticinin görevi gerek durumu bilimsel olarak teşhis etmek mi, yoksa “rah-rahcı” bir tezarühat yapmak, gerekleri yansıtmayan bir halkla ilişkiler kampanyası yürütmek mi? Doğru tedavi için, doğru teşhisin yapılması gerekir. Ancak, doğru teşhisin, doğru tedavi için gerekli olan, ama yeterli olmayan bir koşul olduğu da unutulmamalı.’’ ifadelerine yer verdi.

 

Etiketler: türkiye, kriz, vefa tarhan
Okunma Sayısı: 5899
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı