"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yeniden gündeme geldi: Şehir merkezlerine giriş ücretli mi olacak?

24 Ağustos 2016, Çarşamba
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, daha önce gündeme gelen şehir merkezlerine araç girişinden ücret alınması teklifini yeniden gündeme getirdi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, şehir merkezlerine araç girişinden ücret alınması teklifini yeniden gündeme getirdi. Bakanlığın, belediye gelirlerinin arttırılmasına yönelik üzerinde çalıştığı taslakta, “Kentin trafik yoğunluğu olan merkezlerine araç giriş ve geçişlerinin meclis kararı ile ücretlendirilmesi” maddesi yer alıyor. Ahmet Davutoğlu’nun başbakanlığı döneminde açıkladığı öncelikli dönüşüm programında da yer alan şehir merkezlerine araç girişinden ücret alınması teklifi, belediye gelirlerine ilişkin çalışmada “ücretli yol-ana merkezlere ücretli geçiş” başlığı altında yer aldı. Çalışmanın ilgili başlığında dünya metropollerinden örnekler verilirken uygulamanın özellikle büyükşehirlerdeki trafik yoğunluğunun azaltılmasına katkı sağlayacağı öne sürüldü. Trafik yetkisinin belediyelere devrinin de istendiği çalışmada, “Büyükşehir ve il belediyelerine duran trafik ile ilgili ceza kesme ve araç çekme yetkisi verilmesi. Hareketli trafik ile ilgili trafik akışına müdahale edilmeksizin elektronik sistem ile ceza kesme yetkisi verilmesi” teklifleri de dikkat çekti.

‘Taşınmazların kira süresi 29 yıla çıksın’

Toplu taşımada kullanılan (kamu-özel) bütün araçlarda elektronik bilet kullanılmasının zorunlu hale getirilmesi teklifinin de yer aldığı taslakta, “Özel sektör tarafından (taksi dahil) yapılan toplu taşımadaki elektronik bilet gelirlerinden belli bir oranda belediyelere pay verilmesi. Hürriyet’in haberine göre, toplu taşımadaki vergilendirmenin elektronik bilet üzerinden yüzde 5 oranında götürü usûlde yapılması. Belediye taşınmazlarının kira süresinin 29 yıla çıkarılabilsin. Havalimanı-şehir içi yolcu taşıma yetkisi belediyelere verilsin. Taksi ve minibüslere çalışma ruhsatını belediyeler versin. Gıda denetimleri yeniden belediyelere devredilsin” ifadeleri de kullanıldı.

Okunma Sayısı: 1887
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı