"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yerli turist yüzde 20 daha ucuza tatil yapacak

07 Temmuz 2015, Salı 11:19
Yerli turistte sezonu geç açan turizmcileri Ramazan Bayramı ve sonrasında yoğunluk bekliyor.

Yabancı turistte bozulan beklenti algısı nedeniyle sektör yerli turiste odaklanırken, yerli turist ise bu yıl bayramda geçen seneye göre ortalama yüzde 20 daha ucuz tatil yapacak.

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) "Bayram Tatili ve Turizm Sezonu Raporu"na göre, Rusya'daki ekonomik kriz nedeniyle zor bir sezon geçiren turizm sektörü asıl hareketi Ramazan Bayramı ve sonrasında bekliyor. Bu yılı Rus turistteki düşüşe rağmen 43 milyon yabancı turistle kapatmayı hedefleyen sektör, yerli turistte de bayram sonrasında ciddi bir artış öngörüyor. 

Önce seçimler, sonra lise ve üniversite sınavları, son olarak ramazanın yaz aylarına denk gelmesi ve havaların geç ısınmasıyla yerli turistte sezonu geç açan turizmciler için bayram tatilcisiyle birlikte geç de olsa yoğun bir hareket başlayacak.

Yerli turistin yüzde 80'i erken rezervasyonla tatilini planladı

Turizm sezonunu geç açan yerli turistte bayram ve sonrası dönemler için erken rezervasyonla tatilini planlayanların oranı yüzde 80'leri bulurken, tatilcilerin yüzde 60-65'lik kesimi kredi kartına taksit yaptırmayı tercih ediyor ve taksit sayısını 4-6 ay olarak belirliyor.

Daha çok Çeşme ve Bodrum'u talep eden yerli turist bu Ramazan Bayramı'nda Rus pazarındaki kayıp nedeniyle fiyatları ucuzlayan Antalya bölgesine  normalden daha fazla ilgi gösteriyor.

Konuyu değerlendiren TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, bayramda  oda başına gecelik 300 liradan başlayan fiyatlarla tatil yapmanın mümkün olduğunu belirterek, "Bu da 3 gece 4 günlük tatil için 900-1000 lira civarında bir bütçe ayrılması anlamına gelir. Yurtdışı turlarda ise kişi başı ortalama 190 avrodan başlayıp 4 bin 900 avroya kadar farklı fiyat aralığında tur seçenekleri bulunuyor. Yerli turistin bayramda ortalama harcaması bin lira civarında" ifadelerini kullandı.

Rus turistteki kayıp yerliye indirimle telafi edilecek

Rapora göre, sınav, seçim ve havaların ısınamaması gibi nedenlerle düşük seyreden satışlarda bayram ve sonrasında hareketlilik bekleniyor. Özellikle Rus turistteki düşüşü telafi etmek isteyen Antalyalı turizmci, yerli turiste indirim imkanları sunuyor. Ramazan Bayramı tatilinin kısa olmasına rağmen izinlerini kullanmamış olanların bu haftayı birleştirerek tatil süresini uzatması bekleniyor. Bayramlara yönelik erken rezervasyon oranı yüzde 80'leri buluyor.

Bu yıl fiyatlardaki düşüşün de etkisiyle son dakika rezervasyonlarında artış gözlenirken, fiyatların esnekliği bakımından Antalya  tercihte açık ara önde. Bodrum ve Çeşme ise Antalya'ya göre biraz daha pahalı.

Ramazan Bayramı döneminde oteller dolulukta zirve yaparken, bu dönemde yerli turist açısından Antalya otellerinin ortalama yüzde 35'lerde olacağı öngörülüyor. Yerli turist bu yıl bayramda Antalya'da geçen yıla göre ortalama yüzde 20 ucuz bayram tatili yapmanın keyfini çıkaracak. En çok indirimi yüzde 35'leri aşan indirimle Side'de bulmak mümkün olacak.

AA

Etiketler: turist, yerli turist, turizm
Okunma Sayısı: 877
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı