"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yılbaşından beri yüzde 22 değer kaybetti

02 Aralık 2016, Cuma 15:28
Türk Lirası, ABD Doları karşısında hızlı değer kaybetmeye devam ediyor. Dolar/TL kuru bugün de 3,60 seviyesine yaklaşarak rekor tazeledi.

TL'nin Dolar karşısında bugünkü değer kaybı yüzde 2'nin üzerinde. Yılbaşından bu yana ise yüzde 22'lik bir değer kaybı var.

Bu değer kaybının yarısından fazlası ise sadece son 50 gün içerisinde gerçekleşti.

Başbakan Binali Yıldırım'ın Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Genel Başkanı Devlet Bahçeli ile görüşmeleri başlattığı 12 Ekim tarihinden itibaren TL'deki değer kaybı hız kazandı.

8 Kasım'da ABD Başkanlık seçimini piyasa beklentilerinin ve seçim anketlerinin aksine Donald Trump'ın kazanması, tüm gelişen ülke para birimlerinde olduğu gibi TL'de de satış baskısı yarattı.

12 Ekim'den bu yana yaşanan değer kaybı yüzde 16,3 seviyesinde.

BBC Türkçe

Okunma Sayısı: 1606
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı