"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yıldırım: Piyasalarda çalkantı ve dalgalanma var, nedeni Çin-ABD ticaret savaşı

11 Nisan 2018, Çarşamba 13:32
Binali Yıldırım: Bütün olayların merkezinde biz varız, terör, savaş, göç hepsi burada

Başbakan Binali Yıldırım Sanayi ve Teknoloji Zirvesi'nde Türkiye'nin küresel olaylardan etkilendiğini söyledi.

Piyasada ABD - Çin ticaret savaşı nedeniyle bir dalgalanma olduğunu söyleyen Yıldırım "Coğrafyamıza bakınca biz bütün olanların merkezinde varız. Terör, savaş, göç hepsi burada. Dolayısıyla milletimiz ve müteşebbislerimiz bilsin, biz bu süreçleri daha önce de yaşadık" dedi ve ekledi:

"Afrika’da iş gücü bizimkinden 50 kat daha ucuz, aynı şeyi üretirsek rekabet edemeyiz. Dünya artık küresel bir köy haline geldi. Dünyanın her tarafına her an saat farkı olmaksızın bilgi akıyor.

"O yüzden alın terinin yanına akıl terini de koymamız lazım. Bilgi güçtür. Artık bilgiyi üreten ülkeler aradaki farkı açıyor. Bilgiye erişemeyen ülkeler yarış dışı kalıyor. Gebze teknik üniversitesinin o yüzden bu kadar gözle görülür mesafe almasının tesadüf olmadığını anlatmak istiyorum.

BBC Türkçe

Etiketler: piyasa, gerilim, ekonomi
Okunma Sayısı: 1348
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
  • Ahmet ilhan

    11.4.2018 15:11:05

    Biz de inandık ? ! ? o zaman göçü önle, savaşı durdur. 16 yıldır terörü durduramadınız. bu işi siz beceremiyorsunuz demek ki.

(*)

Namaz Vakitleri

  • İmsak

  • Güneş

  • Öğle

  • İkindi

  • Akşam

  • Yatsı