"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yoğun kar yağışı Erciyesli işletmecilerin yüzünü güldürdü

08 Nisan 2015, Çarşamba 12:43
Erciyes Dağı, bu sezon altın yılını yaşıyor. Kar yağışının mevsim normallerinin üzerinde gerçekleşmesi kış turizm işletmecilerinin ve kayak tutkunlarının yüzünü güldürürken sezonun uzamasına da yol açtı.

Erciyes Dağı’nda son 10-12 yıldan beri ilk defa bu kadar yoğun bir kar yağışı gerçekleştiğini ve dolayısı ile bu sezon Erciyes Dağı’nın gerçek kimliğine kavuştuğunu kaydeden Erciyes Arlberg Sport İşletmecisi Mehmet Eğlenceoğlu, "Uzun yıllardan beri özlemini duyduğumuz Erciyes Dağı’nın gerçek yüzünü bu sezon görebildik. Yaklaşık 10-12 yıldan beri bu sezon kadar kar yağışı olmamıştı." dedi.

HAFTASONLARI ORTALAMA 13-15 BİN ZİYARETÇİYE ULAŞILDI

Bu sezon hafta sonu ortalamalarının 13-15 bin ziyaretçi sayısına ulaştığını ifade eden Eğlenceoğlu, "Bazı hafta sonları tabiri caizse iğne atsan yere düşmeyecek yoğunluğa ulaştık. 25-30 bin ziyaretçi sayısına ulaştığımız hafta sonları oldu. Ortalama olarak 13-15 bin ziyaretçi geldi diyebiliriz. Erciyes Dağı’na günü birlik gelen kayak tutkunları pistlerin çeşitliliğinden dolayı tüm pistleri tamamlayamadan gidiyorlar. Hali hazırda çalışan bütün pistlerden yararlanmak isteyenler ve buralarda kayabilmek için en az 4-5 güne ihtiyaç duyuyor. Bu sezon milyonlarca sayıda teleferik çıkışları gerçekleşti. Yayalar için,hem boardcılar hem de kayakçılar için yeni yapılan gondol tesisleri büyük ilgi topladı. Develi tarafına açılan teleferik tesisleri o bölgedeki yoğunluğu artırdı. Yatak kapasitesi ve dolayısı ile konaklama sayısında da her geçen gün artış gözlenmekte. Yüzümüz bu sezon güldü diyebilirim." diye konuştu. 

ENGELLİLER KAR FESTİVALİ RENKLİ GEÇTİ

Eğlenceoğlu, Bu yıl 4-5 Nisan 2105 tarihlerinde Erciyes Tekir Kapı bölgesinde beşincisi düzenlenen Geleneksel Engelliler Kar Festivaline; Kayseri, Ankara, Adana, Antalya, Mersin, Kahramanmaraş, İstanbul, Mardin, İzmir, Kırıkkale ve Kocaeli gibi Türkiye'nin çeşitli illerinden toplamda 400'e yakın engellinin katılarak renkli görüntüler sergilediklerini sözlerine ekledi.

Okunma Sayısı: 1170
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı