"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yoksulluk sınırı 5 bin liraya dayandı

26 Mayıs 2017, Cuma
Türk-İş’in araştırmasına göre, dört kişilik ailenin yoksulluk sınırı 4 bin 979 liraya yükseldi.

Türkiye İşçi Sendikaları Konfederasyonu (Türk-İş), Ankara’da hesaplanan gıda enflasyonunun Mayıs’ta bir önceki aya göre yüzde 0.7 arttığını; dört kişilik bir ailenin açlık sınırının 1529 lira, yoksulluk sınırının ise 4 bin 979 lira olduğunu açıkladı. Geçen yıl Mayıs ayında açlık sınırı 1375 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 479 lira; bir önceki ay ise açlık sınırı 1518 lira, yoksulluk sınırı 4 bin 945 liraydı. Açıklamada, kıyma ve kuşbaşı et fiyatının Mayıs’ta da artış gösterdiğine dikkat çekilerek, “Et fiyatında görülen artış olmasaydı gıda fiyatlarında bu ay gerileme söz konusu olacaktı” görüşüne yer verildi. Türk-İş’in derlediği verilere göre geçtiğimiz ay 4.17 olarak hesaplanan ortalama sebze-meyve fiyatı bu ay 3.85’e geriledi.

Gıda harcamaları arttı

Araştırmaya göre gıda harcaması aylık yüzde 0,70, yıllık yüzde 11,18 arttı. Dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı (açlık sınırı) bin 528 TL oldu. Bir önceki ay açlık sınırı bin 518 TL seviyesinde bulunuyordu. Aynı ayda gıda harcaması ile birlikte giyim, konut, ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı ise (yoksulluk sınırı) 4 bin 979 TL olarak gerçekleşti. Bir önceki ay yoksulluk sınırı 4 bin 944 TL idi. İstanbul - dha 

DHA

Etiketler: yoksulluk
Okunma Sayısı: 1406
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı