"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yolsuzluk önlenirse sorunlar çözülür

19 Ocak 2018, Cuma 20:30
Uluslararası Şeffaflık Derneği Türkiye Başkanı Oya Özarslan, yolsuzluğun sebep olduğu ekonomik kayıpla küresel birçok sorunun çözülebileceğine dikkat çekti.

Uluslararası Şeffaflık Örgütü’ndeki ilk Türk Yönetim Kurulu Üyesi ve Uluslararası Şeffaflık Derneği Türkiye Başkanı Oya Özarslan yolsuzluğun neden olduğu ekonomik kaybın 3.7 trilyon dolara ulaştığına, böyle bir bütçeyle küresel birçok sorunun çözülebileceğine dikkat çekti. Dünya Bankası verilerine göre bundan 10 yıl önce yolsuzluğun yol açtığı ekonomik kaybın 1 trilyon dolar olduğunu belirten Özarslan, “ACFE raporuna göre tipik bir kuruluş her yıl gelirinin yüzde 5.0’ini suistimal sebebiyle kaybederken, bildirilen vak’alardan ortaya çıkarılan kayıp vaka başına ortalama 2.7 milyon dolardır. Bu veri de rapora göre suiistimale bağlı olarak yaklaşık 3,7 trilyon dolarlık küresel kayıp olduğunu gösteriyor. Bunun anlamı hepimizin okuluna, eğitimine, sağlığına, güvenliğine harcanacak paraları biz tüm dünya olarak bu kazancı hak etmeyen kişilerin ceplerine haksız kazanç olarak gönderiyoruz. Böyle bir rakam hepimizin bildiği ve ciddi boyutlara ulaşan açlık, eğitimsizlik gibi sorunların hepsini çözebilecek bir şey; dolayısıyla bu sorun global bir sorundur.” dedi. 

Raporda Türkiye’den de adı verilmeyen şirketler var

ACFE’nin raporunun sadece birebir gerçekleşmiş olaylar üzerinden bakan bir rapor olduğunu belirten Özarslan bir de kayda geçmeyen kayıtların da olduğunu belirterek, “Türkiye’ye ilişkin birkaç örnek var fakat bu yolsuzluk vakaları raporda anonim bir şekilde verilmiş. Özel sektörün kendi içinde de yolsuzluk ciddi boyutlarda.’’ dedi. 

DHA

Etiketler: yolsuzluk
Okunma Sayısı: 1569
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı