"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

YSS Köprüsü’nün hisse satışında kur tartışması

31 Ocak 2019, Perşembe 21:22
İtalyan Astaldi’nin girdiği mali dar boğaz nedeniyle Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33 hissenin Çinli gruba satış görüşmeleri geçiş ücretlerindeki kur ayarlamasına takıldı.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü ortaklarından Astaldi ile yüzde 33 hisse satışı kapsamında görüştüğü Çinli konsorsiyum arasındaki görüşmeler geçiş ücretlerindeki tartışmalar nedeniyle tıkandı.

Bloomberg’in konuyla ilgili 4 kaynağa dayandırdığı habere göre, Astaldi ve Türk ortağı İçtaş, bir grup China Merchants Group öncülüğünde Çinli yatırımcılarla görüşüyor.

Görüşmelerin odağında nakde sıkışan İtalyan inşaat şirketi Astaldi’nin Yavuz Sultan Selim Köprüsü’ndeki yüzde 33’lük hissesinin satışı var. Türk ortak İçtaş hisselerinin bir bölümünün potansiyel satışı da masada.

Bloomberg, köprü s,atışına taraf olan tüm partilerin geçiş ücretlerine yönelik hesaplamada yılda bir kereye mahsus olarak yapılan kur ayarlamasının dört kez yani her çeyrekte yapılmasını hükümetten talep ettiğini belirtiyor. Taraflar, böylelikle Türk Lirası’ndaki olası dalgalanmaların etkisinin 

AA

Okunma Sayısı: 2305
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı