"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüksek gıda fiyatları mutfakta yangına yol açıyor

26 Nisan 2015, Pazar 10:11
Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak için soğuk hava depolarının yaygınlaştırılması gerektiğini bildirdi.

Palandöken, yazılı açıklamasında, tarımda yaşanan doğal afetler nedeniyle sebze ve meyveler ile tahıllarda üretim düşüşü olduğunu ve bunun fiyatlara yansıdığını ifade etti. 

"Enflasyonun asıl sorumlusu gıda fiyatlarındaki artışmış" gibi konuşulduğunu ancak tarla ve raf fiyatları arasında 3-4 katı aşan farkların bulunduğunu belirten Palandöken, "Bazı dönemler fiyatlardaki artışın büyük ölçüde ağır kış ve olumsuz hava koşullarından kaynaklandığı söylenebilir ama bu artışlar spekülatif. Hem üreticiyi hem de tüketiciyi korumak için soğuk hava depoları yaygınlaştırılmalı. Arzın azaldığı dönemler soğuk hava depolarından çıkarılacak mal piyasayı regüle eder" değerlendirmesinde bulundu. 

Yüksek gıda fiyatlarının mutfakta "yangına" yol açtığını savunan Palandöken, şunları kaydetti: 

"Her enflasyon verisi açıklandığında aynı tartışmalar yapılarak gıda, meyve, sebze ve bakliyatlardan birinin fiyatının 6-7 kat artış gösterdiği tartışılıyor. Bu durumda esnaf da töhmet altında kalıyor. Halbuki kayıtlı olarak halden malını alan esnaf, meyve ve sebzeyi en ucuz şekilde tüketiciye ulaştırıyor. Spekülatörlerin oyununun bozulması için soğuk hava depoculuğu yaygınlaştırılmalıdır."

AA

Okunma Sayısı: 1124
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı