"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

“Yüksek teknolojili ihracat yapan firmalar zor durumda”

18 Mart 2019, Pazartesi 17:32
Prof. Dr. Bilgin Kaftanoğlu, yüksek teknolojili ihracat yapan firmaların zor durumda olduğunu belirtti.

T24’te yer alan habere göre Kaftanoğlu, ihracat firmalarına getirilen ihracat bedellerinin yüzde 80’ini Türkiye’deki bankalara yatırma zorunluluğundan dolayı yüksek teknolojili ürün yapan bazı firmaların üretimlerini durdurduğunu ve kapatma yoluna gittiklerini söyledi. Kaftanoğlu, “Bu Türkiye için büyük bir kayıp. Bu gibi düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi lazım” dedi. TÜİK tarafından açıklanan Ocak 2019 dış ticaret verilerine göre imalat sanayi ürünlerinin toplam ihracattaki payı yüzde 93,4 olarak gerçekleşti. İhracatta imalat sanayi ürünlerinin içindeki yüksek teknolojili ürünler yüzde 3’te kalırken ithalatta bu 5 katına çıkarak yüzde 15,2 oldu. Geçtiğimiz yıl eylül ayında Resmi Gazete’de yayımlanan Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın tebliğine göre ihracat firmalarına, ihracat bedellerinin yüzde 80’ini Türkiye’deki bankalara yatırma zorunluluğu geldi. 6 ay boyunca geçerli olacak uygulama mart ayının başında 6 ay daha uzatıldı. Kaftanoğlu, bu durumun en çok yüksek teknoloji şirketlerini etkilediğini söyledi. 

Okunma Sayısı: 960
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı