"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yüksek vergi devlet menfaati

25 Nisan 2015, Cumartesi 17:05
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe kaygısı olmasa dahi, yüksek vergilendirmenin Türkiye’nin uzun dönem menfaatine olduğunu söyledi.

Akaryakıt ürünlerinden, otomotive kadar bir çok üründe vergilerin yüksek olduğunu kabul ettiğini ifade eden Şimşek, “Ben bunu doğru buluyorum” dedi. Şimşek, Gaziantep Gazeteciler Cemiyeti’ne ziyarette gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yüksek vergi oranlarına ilişkin konuşan Şimşek, geçen sene enerji ithalatına 55 milyar dolar ödediklerine dikkat çekti. Türkiye’nin doğalgazın yüzde 98’ini ithal ettiğine vurgu yapan Şimşek, “Petrolün de yüzde 92-95 arası ithal ediyor. Bütün birincil enerji kaynaklarının, kömür de dahil olmak üzere yüzde 74’ünü ithal ediyor. Bu bir Türkiye gerçeği. İthal ettiğimiz bir ürünü bir biz politika aracı olarak, cari açığı kontrol açısından, velev ki bir bütçe kaygısı olmasa dahi, yüksek vergilendirme Türkiye’nin uzun dönem menfaatinedir” şeklinde konuştu. 

POPÜLİZM YAPMIYORUZ

İthal ettikleri ürünlerde vergilerin yüksek olduğunu kaydeden Şimşek, “Ama bunu Türkiye’nin uzun dönem menfaatine olduğu için yapıyoruz. Popülizm yapmıyoruz. Doğrudur, akaryakıt ürünlerinde, otomotivde, çünkü satılan her 100 arabanın yaklaşık 80’i ithaldir. Alkollü içkilerde, sigarada, yani ithal ettiğimiz cep telefonlarında Türkiye’de vergiler yüksektir. Ama ben bunu doğru buluyorum. Niye? Çünkü bizim petrolümüz yok, biz ekmeğimizi taştan çıkaran bir ülkeyiz” değerlendirmesinde bulundu. 

Okunma Sayısı: 725
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı