"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yumurta gelen zamla tane tane satılmaya başlandı

02 Eylül 2015, Çarşamba 19:53
Yozgat’ta iki hafta öncesine kadar 30'luk kolisi 8 liradan satılan yumurta, gelen yüzde 50 zam sonrası vatandaş koli yerine tane almaya sevk etti.

İlde iki hafta öncesine kadar 15'li paketi 3,50 TL'ye satılan yumurta gelen zamlar sonrası 5,5 ile 6 liradan satılmaya başladı. 

Yozgat’ta 4 yıldır tavukçuluk üzerine faaliyetini sürdüren Eren Tavukçuk firma sahibi Hasan Uçar, son günlerde yumurtaya gelen yüzde 50 zamla vatandaşların yumurtaya olan ilgisini azalttığını söyledi. Uçar, “Sabah kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarından olan yumurtaya gelen büyük oranda zam adeta yumurtanın altın çağı olarak belirtiliyor. Yaklaşık iki hafta öncesi 7-8 liradan satılan yumurtayı bugün 12 liradan satıyoruz. Her yıl okulların açıldığı dönemlerde yumurta fiyatları artması dikkat çekiyordu. Fakat bu yıl okulların açılmadan böyle zamlanmasını beklemiyorduk. Yumurta almaya gelen vatandaşlarımız, fiyatı duyunca koli yerine tane olarak almaya başladı. Bunun sebebi olarak İran’a ve başka ülkelere yapılan yumurta ihracatından kaynaklandığı söyleniyor. Önümüzdeki aylarda tekrar eski fiyatlarına döneceğini tahmin ediyoruz.” dedi.

Okunma Sayısı: 1783
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı