"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunanistan'da 24 saatlik genel grev

03 Aralık 2015, Perşembe 16:20
Yunanistan İşçi Sendikaları Konfederasyonu (GSEE), Kamu Çalışanları Federasyonu (ADEDY) ve Mücadeleci İşçi Kolları Birliği'nin (PAME) çağrısıyla 24 saatlik grev çerçevesinde ülke genelinde hükümeti protesto gösterileri düzenlendi.

Yunanistan'da hükümetin hazırladığı ve yıl sonuna kadar parlamentodan geçirilmesi öngörülen yeni sosyal sigortalar yasa tasarısı protesto edildi. İkinci Syriza hükümeti döneminde 1 ay içerisinde yapılan ikinci grev gösterisine Atina'da yaklaşık 15 bin özel ve kamu sektöründen çalışan katıldı. 

24 saatlik grev çerçevesinde ülkenin büyük şehirlerinde hükümet karşıtı gösteriler düzenlendi. Başkent Atina'da Kalfmonos Meydanı'nda toplanan sendikalar, hükümeti sosyal haklar konusunda almayı planladığı önlemler sebebiyle eleştiri yağmuruna tutan konuşmalar yaptı. Ardından parlamentonun bulunduğu Sintagma Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen binlerce çalışan, parlamento önünde bir süre bekledikten sonra dağıldı. Yürüyüş sırasında herhangi bir gerginlik olmadı. 

Sendikaların gösterisinin ardından ortaya yüzü maskeli küçük bir grup, polise Molotof kokteyli attı. Polis ses bombası ile karşılık verdi. Kısa süren gerginliğin ardından yüzü maskeli kişiler ara sokaklara dağıldı. Grup, bazı binalara da Molotoflarla hasar verdi.

Greve liman çalışanlarının da katılması sebebiyle gemi ve feribot seferleri yapılamadı. Seferlerin bugün gece yarısı yeniden başlaması planlanıyor. Öte yandan hastane çalışanlarının da greve destek vermesi sebebiyle sadece acil servisler az sayıda kişi ile hizmet veriyor. Avukatlar da bugün iş bıraktı.

Toplu taşımada ise otobüs, metro, troleybüs, tramvay ve hafif metro da sabah 09.00'dan akşam 21.00'e kadar greve destek verecek. Demiryolu çalışanları da 24 saatlik greve gitti.

Okunma Sayısı: 1442
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı