"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yunanistan'daki kriz, cuma pazarını da vurdu

03 Temmuz 2015, Cuma 17:37
Edirne'de cuma günleri günleri kurulan ve Ulus Pazarı olarak bilinen semt pazarına alışverişe gelen Yunanların sayısı, ülkede yaşanan ekonomik krizin etkisiyle azalınca Edirne esnafı olumsuz etkilendi.

Ulus pazarı sadece kent merkezi değil Yunanistan ve Bulgaristan'dan gelenlere de hizmet sunuyor.

Giyim, meyve, sebze ve mutfak eşyası gibi ürünlerin satıldığı semt pazarına bölge halkı kadar ucuz olduğu gerekçesiyle Yunanistan'dan gelenler de büyük ilgi gösteriyor.

Birçok Yunan, yıllardır ev ihtiyaçlarını bu pazardan karşılarken, son dönemde cuma pazarına gelen turist sayısı, Yunanistan'daki ekonomik krizin etkisiyle büyük oranda azaldı.

Pazar esnafından Dursun Özden, Yunanistan'daki ekonomik krizin Edirne'deki pazar esnafını da olumsuz etkilediğini söyledi.

Bu hafta pazara gelen Yunan sayısının çok az olduğunu belirten Özden, "Yunan müşterilerimiz bizden on tane birden ürün alıyordu bu hafta bir satış yapamadık. İstanbul'dan buraya eksi 600 lirayla geliyoruz para kazanacağız diye. Allah'tan temennimiz Yunanistan hemen düzelmelidir. İnşallah Yunanistan'ın ekonomik durumu düzelecek" diye konuştu.

Erhan Koçdemir ise bu hafta ürünlerinin tezgahta kaldığını belirterek, Yunan müşterilerin her cuma pazara alışveriş yaparak katkıda bulunduğunu anlattı.

Koçdemir, "İnşallah krizden kurtulurlar tekrar müşterilerimiz geri döner" dedi.

Esnaf Turan Alim de Edirne'deki pazar esnafının Yunanistan'ın durumunun düzelmesini dilediğini kaydetti.

AA

Okunma Sayısı: 2517
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı