"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurt dışından araç getirecekler dikkat!

28 Mayıs 2016, Cumartesi 11:03
Yurt dışından yabancı plakalı araçla Türkiye'ye giriş yapmak isteyen yolcuların son 1 yılda Türkiye'de ve yurt dışında kaldıkları sürelerin hesaplanması için "süre hesaplama uygulaması" geliştirildi.

Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce yurt dışından araç getirmeyi düşünenler için "süre hesaplama uygulaması" hayata geçirildi.

Alınan bilgiye göre, yurt dışından kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı araç getirilebilmesi için Türkiye'ye giriş tarihinden itibaren son 1 yıl içinde kesintili veya kesintisiz 185 gün yurt dışında kalınması gerekiyor. Bu sürenin hesaplanmasında yanlışlıklar yaşanınca gurbetçiler, araçla Türkiye'ye giriş yapmakta zorlanıyor.

Bu sorunların önüne geçebilmek amacıyla Trakya Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürlüğünce "süre hesaplama uygulaması" geliştirildi.

Bölge Müdürlüğünün internet sitesinde yer alan uygulamayla kullanıcı, yurt dışında kaldığı süreyi hesaplayarak, kişisel kullanıma mahsus yabancı plakalı araç getirme ve ülkeye sokma hakkı bulunup bulunmadığını sorgulayabiliyor.

AA

Etiketler: yurtdışı, araç
Okunma Sayısı: 1631
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı