"Ümitvar olunuz, şu istikbal inkılâbı içinde en yüksek gür sada İslâm'ın sadası olacaktır."

Piyasalar

Yurt dışından gelen tüm uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verilecek

27 Aralık 2015, Pazar 14:49
Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Rusya ile yaşanan uçak krizinin ardından turizm sektörünün olumsuz etkilenmemesi için bir dizi önlem aldıklarını belirtti.

Bakan Ünal, "Daha önce biz sadece Rusya ve bağımsız devletler topluluğundan gelen tarifesiz uçak seferlerine 6 bin dolar yakıt desteği veriyorduk. Şimdi bunu tüm dünyadan gelen tarifeli, tarifesiz bütün uçaklara vermeye başlıyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin turizmini belli pazarlara bağımlı kalacak hale getirmek istemiyoruz." dedi.

'6 BİN DOLAR YAKIT DESTEĞİNİ TARİFELİ TARİFESİZ BÜTÜN UÇAKLARA VERMEYE BAŞLIYORUZ'

Konuşmasında Rusya ile yaşanan uçak krizi ve sonrasında yaşanan gelişmelere değinen Ünal, turizm sektörünün krizden etkilenmemesi için bir dizi önlem aldıklarını belirtti. Dünya ülkelerinden gelen tarifeli tarifesiz tüm uçaklara 6 bin dolar yakıt desteği verileceğini açıklayan Ünal, şu ifadeleri kullandı: "Biliyorsunuz; Turizm Bakanı olduğumuz gün ve kabinenin açıklandığı gün bir uçak krizi yaşandı. Angajman kuralları gereği hava sahamızı ihlal eden bir milliyeti belli olmayan bir uçağı Türkiye Cumhuriyeti Devleti düşürdü. Daha sonra bunun Rus uçağı olduğu anlaşıldı ve Rusya ile turizm krizi süreci yaşadık. Hamdolsun bu şu anda özellikle sayın Başbakanımızın TİM'in lansmanında açıkladığı 2 tane müjde vardı. Onu da buradan tekrar etmek istiyorum, bu müjdeleri. Çünkü yaşadığımız bu turizm kriziyle ilgili önemli bir kolaylaştırıcı ve telefi edici tedbir olarak açıklandı. Daha önce biz sadece Rusya ve bağımsız devletler topluluğundan gelen tarifesiz uçak seferlerine 6 bin dolar yakıt desteği veriyorduk. Şimdi bunu tüm dünyadan gelen tarifeli, tarifesiz bütün uçaklara vermeye başlıyoruz. Çünkü biz Türkiye'nin turizmini belli pazarlara bağımlı kalacak hale getirmek istemiyoruz. Pazarların eşitlenmesi, iyi bir destinasyon yönetimi ve hükümetin desteği ile turizmin herhengi bir kriz yaşanmasına mahal vermeden inşallah bu süreci atlatacağız. Bizim için bu süreçte öncelikli ve önemli olan yapacağımız en temel şey Türkiye'nin kültür politikalarını 2023 vizyonuna uygun bir şekilde bir hafıza ve kimlik inşası haline getirmek olacaktır."

Konuşmaların ardından, hibe yoluyla desteklenen 158 tesisin toplu açılışı yapıldı.

Etiketler: mahir ünal, uçak, yakıt
Okunma Sayısı: 1420
YASAL UYARI: Sitemizde yayınlanan haber ve yazıların tüm hakları Yeni Asya Gazetesi'ne aittir. Hiçbir haber veya yazının tamamı, kaynak gösterilse dahi özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haber veya yazının bir bölümü, alıntılanan haber veya yazıya aktif link verilerek kullanılabilir.

Yorumlar

(*)

(*)

(*)

Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve tamamı büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. İstendiğinde yasal kurumlara verilebilmesi için IP adresiniz kaydedilmektedir.
    (*)

    Namaz Vakitleri

    • İmsak

    • Güneş

    • Öğle

    • İkindi

    • Akşam

    • Yatsı